Wonen in Perth, de meest geïsoleerde metropool ter wereld

Wanneer je aan Australië denkt kom je al gauw uit bij de grote bekende steden Sydney en Melbourne. Toch ligt, volgens verschillende meningen, een van de meest leefbare steden op aarde in het westen van Australië, Perth. Met iets minder dan 2 miljoen inwoners is dit de enige grote stad in West-Australië. Het is dan ook de meest afgelegen metropool ter wereld. Toch is er genoeg te doen en zeker in de omgeving. Je vindt er de mooiste stranden, de stad is omringd door de Swan River en de sfeer is meer dan relaxed. De stad is, net als alle andere grote steden in Australië, omgeven door tientallen ‘suburbs’. Wij hebben het geluk gehad een tijdje te wonen in Perth.

Wonen in Perth

De mooiste suburbs vind je toch wel aan de kust. Op ongeveer 10 a 15 kilometer van het centrum van Perth vind je plekken als Scarborough, Cottesloe, Fremantle en Sorrento met ieder hun eigen charme. Deze plekken liggen aan de Indische oceaan en dat is iets wat het leven aan deze kant van Australië zo uniek maakt. De stranden die je hier zult zien zijn vergelijkbaar met die in plekken als de Malediven of de Bahama’s. Het zand is er bijna wit en de zeeën extreem blauw. Een fijne bijkomstigheid is dat je hier elke avond de zon onder kunt zien gaan in de oceaan, wat een prachtig schouwspel is. Dat maakt wonen in Perth nog aangenamer dan het al is.

De highlights van Perth

De meeste mensen bezoeken Perth voor een paar dagen, om daarna met een camper of huurauto de westkust gaan ontdekken. Wij hebben een half jaar in Scarborough, een suburb van Perth, gewoond. Op sommige gebieden overstijgt West-Australië de toch meer populaire oostkust. In deze blog gaan wij jou vertellen hoe je de tijd in Perth het beste kunt besteden. Dit doen we aan de hand van 4 tips die je zeker niet mag missen tijdens jouw dagen in Perth.

  1. Wandelen door het stadscentrum van Perth
  2. Relaxen en mensen kijken in Kings Park
  3. Genieten van Scarborough Beach
  4. De authentieke sfeer in Fremantle

Het stadscentrum van Perth

Perth is een stad die je kunt vergelijken met Rotterdam. Qua sfeer, mensen en winkels heb je af en toe net het idee alsof je door “de Koopgoot” hobbelt. De stad is minder ‘levendig’, wanneer je dit bijvoorbeeld met Sydney vergelijkt. Tegelijkertijd geeft dit wel een sfeer die gemoedelijk is. Mensen trekken zich niks aan van anderen, iedereen groet elkaar en de infrastructuur in de stad is goed geregeld. Stap uit in Yagan Square en loop op je gemak door het centrum, wat overigens helemaal niet groot is.

Ga zeker even kijken bij Elizabeth Quay, een haven aan de Swan River. Hier kun je heerlijk wandelen en daarbij genieten van al het moois dat Perth te bieden heeft. Voor het meest bruisende nachtleven zul je in de wijk Northbridge moeten zijn. Hier lopen wel wat ‘gekkies’ rond en daarbij zijn er veel backpackers te vinden. Wel ideaal om mensen te leren kennen.

Relaxen in Kings Park

Kings Park is een gigantisch park aan de rand van Perth. Dit park staat vol met prachtige bomen en is in totaal zo’n 4 km2 groot. Vanuit hier kun je prachtig uitkijken over de stad en de Swan River. Je kunt er verder heerlijk wandelen of fietsen huren en genieten van wat het park te bieden heeft. Wij vinden het leuk om op een kleedje met wat hapjes te chillen en genieten van alle mensen die langs hobbelen. En hoe kun je de dag beter afsluiten met een typische Australische barbecue?

Genieten in Scarborough

Zoals gezegd hebben wij zelf een klein half jaar in Scarborough, Perth gewoond. En dit was werkelijk waar een fantastische tijd! Het strand is er prachtig, waarbij vooral de wandeling van Scarborough Beach naar Trigg Beach een genot is. De zee is, vooral vroeg in de ochtend, alsof je in bad zit. Met een beetje geluk zie je de pijlstaartroggen onder je door zwemmen. Wanneer je Scarborough tussen november en april bezoekt, vinden hier elke donderdag de Sunset Markets plaats. Dit is een markt aan zee met heel veel verschillende foodtrucks, waarbij je hier tijdens de sunset van kunt genieten.

De sunset in Scarborough is hoe dan ook een plaatje en het beste te bekijken vanaf, hoe toepasselijk, Sunset Hill. In Scarborough vind je ook een aantal leuke tenten voor een hapje of drankje. Wat in ieder geval niet mag ontbreken is het halen van een ijsje bij Dumbo. En geloof ons. Mocht je ook gaan wonen in Perth, dan ben je hier elke dag.

Scarborough

De authentieke sfeer in Fremantle

Vorig jaar is Fremantle verkozen als nummer 7 in de lijst “best city on the world” door Lonely Planet. Bij binnenkomst in Fremantle lijk je heel even terug in de tijd te gaan. Het geeft een oud-Engelse sfeer met gebouwen met een ouderwets uiterlijk. Er heerst een hippiesfeer in deze stad, gelegen op 30 minuten van Perth, en dat is ook te zien aan de mensen die er rond lopen. Overal op straat vind je creatieve kunst en straatartiesten. Een dagje mensen kijken in deze plek is iets wat je eigenlijk stiekem gewoon moet doen.

Verder is een wandeling door de beruchte Cappucino Strip een must en vergeet vooral geen goed bakkie koffie te scoren. Ook de Fremantle Markets is een attractie op zich. In deze markt vind je de meest uiteenlopende producten en kun je heerlijk vers eten halen. Verder is het fraaie Bathers Beach op loopafstand, al wil je de drukte even ontvluchten.

Fremantle is goed te bezoeken als dagtrip, maar wanneer je hier graag wat langer wilt blijven zijn hier talloze betaalbare hostels. Voor zo’n 12 euro per nacht slaap je hier in een gezellige dorm. Dit is tevens de perfecte manier om mensen te leren kennen. Een leuk hostel is het Old Fire Station Hostel, gelegen aan de rand van het centrum. Fremantle is verder goed te voet doen, aangezien het niet gigantisch groot is. Er gaat een treinlijn van perron 7 in het centrum van Perth in zo’n half uurtje richting Fremantle wat je ongeveer 3 euro kost.

 

 

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...