Wij wonen in Australië

Wat voor de één begon als een backpack-trip door Zuid-Oost Azië, begon voor de ander als au pair in Sydney. Vanaf het moment dat wij elkaar leerden kennen tijdens een barbecue op bij Bondi Beach in Sydney is er een heleboel veranderd en kunnen wij zeggen: wij wonen in Australië!

Wonen in Australië blijft soms spannend

Wij zijn beiden met verschillende redenen en doelen vertrokken uit Nederland, maar er was één ding dat we gemeen hadden. En daarin zijn wij ongetwijfeld niet de enige. We wilden beiden het Nederlandse ‘moeten’ en het welbekende verwachtingspatroon van andere mensen even achter ons laten. Het was in het begin spannend en eng deze beslissing te nemen om voorlopig niet naar Nederland terug te gaan. Dat is het overigens nog steeds wel eens. Wonen in Australië was eigenlijk niet eens ons hoofddoel. Maar hoe wij hier momenteel kunnen leven en compleet ons eigen ding kunnen doen in een bizar mooie omgeving is iets wat ons onwijs veel waard is.

Er gebeurd altijd wel weer wat!

We maken de gaafste dingen mee en komen op de mooiste plekken die er zijn. Buiten alle gave dingen die wij meemaken lopen wij ook net als iedereen tegen bepaalde dingen aan. Soms is dit het enthousiasme van iets te graag willen, maar er net even geen geld voor hebben. Soms is het ook grote onzekerheid die opeens toeslaat op gebieden als liefde, toekomst, meningen van anderen en andere dagelijkse dingetjes.

Begin 2019 kwamen wij elkaar tegen tijdens een typische Australische barbecue op Bondi Beach in Sydney. Tijdens ons eerste gesprek was er meteen een klik. We kwamen wij erachter dat wij in Nederland jarenlang op maar 10 minuten afstand van elkaar hebben gewoond. Na een half jaar als goede vrienden met elkaar te zijn omgegaan begonnen wij elkaar tijdens het werken in een Australische komkommerkas wel heel lief te vinden. Nu zijn we inmiddels een koppeltje en reizen en werken we allebei in Australië. Tussendoor maken we ook nog even de mooiste reizen naar andere landen die vanuit hier wat makkelijker te bereiken zijn dan vanuit Nederland. Dat maakt het wonen in Australië best aangenaam.

Iedereen kan deze keuze maken

Wij hebben het idee dat er veel dingen zijn waarover een taboe heerst. Dingen die men liever niet bespreekbaar maakt of mensen die gewoonweg niet uit de comfort zone durven te stappen. Dit terwijl veel mensen dit stiekem wel graag willen. Wij krijgen vaak de vraag hoe we in godsnaam zoveel kunnen reizen en of wij eigenlijk wel werken. JAWEL, dat doen we wel. Alleen dan op een hele toffe plek en dat kan jij ook!

Wij hopen jou, via onze website en Instagram-pagina te inspireren en te helpen met het realiseren van jouw buitenlandse dromen. Daarbij vinden wij het natuurlijk ook heel gaaf jullie te vertellen over onze avonturen en jullie te voorzien van de beste tips!

Wil je meer van ons weten kun je altijd een berichtje achterlaten op de website, Instagram of via de email: whatifwefly@hotmail.com

Liefs Thom en Lianne

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...