West-Australië, weg van de drukte in een paradijs

West-Australië is ruig, rustig, enorm groot en van ongekende schoonheid! Het is veruit de grootste staat van Australië en heeft echt voor ieder wat wils. Wanneer men denkt aan Australië, kom je al snel uit bij Sydney, Melbourne, kangoeroes en Steve Irwin. De meeste mensen die Australië bezoeken gaan de eerste keer richting de Oostkust. Dit is op zich te begrijpen, aangezien hier simpelweg meer te doen is. De steden en highlights liggen dichterbij elkaar, wat het reizen nu eenmaal wat makkelijker maakt.

Wij zijn op zijn zachts gezegd keihard gevallen voor de Australische westkust. Er hangt hier een hele fijne en relaxte sfeer, de stranden zijn adembenemend mooi, het landschap ruig en de wegen lang. Wij hebben een half jaar aan de westkust van Australië gewoond en vertellen in onze blogartikelen over onze mooiste belevenissen.

Highlights West-Australië

De westkust van Australië is enorm uitgestrekt en dunbevolkt. De grootste stad in West-Australië is Perth, met een kleine 2 miljoen inwoners. Perth staat ook bekend als meest afgelegen stad op de wereld. Wil je buiten Perth iets gaafs zien, moet je hiervoor dan ook een stuk rijden. Ten zuiden van Perth kun je onder andere de wereldberoemde wijnregio en surfspots van Margaret River bezoeken. Nog iets verder naar beneden vind je de plek met misschien wel de mooiste stranden van Australië: Esperance.

Rij je omhoog vanaf Perth dan beland je na vele uren op de weg in onder anderen Kalbarri, Monkey Mia, Coral Bay, de Kimberleys en Broome. In West Australië is genoeg te zien en beleven, je moet er gewoon de tijd voor nemen. De stranden in West-Australië zijn naar onze mening een stuk mooier dan aan de oostkust (waar de stranden ook al mooi zijn). Het water is zo enorm blauw en de stranden hagelwit. Een ander heel groot pluspunt aan de westkust gaat de zon onder in de oceaan, wat elke dag weer een magisch beeld geeft.

Waar te starten in West-Australië

Logisch is om je reis te beginnen in Perth. Perth is een fijne stad om te verkennen en plannen te maken voor de rest van je trip. Vanaf Nederland vlieg je voor zo’n 800 a 1.000 euro naar Perth heen en weer. Wij raden wel aan minimaal 2 weken voor deze reis uit te trekken, je hebt namelijk wat reistijd nodig. Wanneer je al in Sydney of bijvoorbeeld Bali bent, kost een enkeltje naar Perth zo’n 150 euro.

Road trip Roadtrip van Perth naar Sydney

Beste reistijd

De ideale reistijd voor Australië en in dit geval het westen is eigenlijk niet te zeggen. Wij hebben hier doorgebracht van november tot en met april en hebben het weer als geweldig ervaren. Elke dag zo’n 30 graden met een windje. Er zijn zeker dagen dat het echt heel erg heet is met temperaturen die de 40 graden aan tikken. Gelukkig is de zee in West-Australië een stukje koeler, wat even afkoelen aangenaam maakt.

Je moet wel realiseren dat hoe noordelijker je gaat, hoe warmer het wordt. In het noorden kan het door het tropische klimaat een stuk vaker regenen en dit kan leiden tot overstromingen. Doordat de seizoenen in Australië zijn omgedraaid is het hier winter, wanneer het in Nederland zomer is. De winter in Perth kan eigenlijk wel worden vergeleken met de herfst in Nederland. De temperatuur daalt naar zo’n 16 graden, wat het met de wind wat koud aan kan voelen.

Zoals gezegd hebben wij hier van november tot april gezeten. Wij hebben dit als meer dan prima ervaren. Laten we als Nederlanders vooral niet klagen als het een dagje te heet is. Thuis is het toch ook vaak maar huilen met de pet op.

Klik op de link voor meer tips over West-Australië.

 

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...