Een vakantie naar Lombok: lekker weg van de massa!

Naast het kleine bekende zusje Bali, is Lombok tegenwoordig steeds meer in trek bij reizigers. Dit eiland staat bekend om de vele ongerepte stranden, watervallen en natuurlijk de Rinjani vulkaan. Lombok is niet zo drukbezocht als buureiland Bali en heeft voorlopig, niet alle overweldigende luxe. Voor ons is dit echter juist een reden om te gaan. Lombok is perfect om lekker een scooter te huren en daarmee de hele dag op pad te gaan, het eiland ontdekken. Wij hebben enorm genoten van de mensen en hun gastvrijheid, de rust, het surfen en het overheerlijke eten. Daarbij zijn de tropische Gili-eilanden op slechts een steenworp afstand van Lombok! Kortom: een vakantie naar Lombok is een must bij een bezoek aan bijvoorbeeld Bali.

Hoe kom je op Lombok?

⌲ Vliegen. Wij zijn vanaf Bali in 30 minuten naar Lombok gevlogen. Via Skyscanner vonden we tickets voor zo’n 20 euro per persoon.
⌲ Varen. De slow-boat brengt je in 4-6 uur van Bali naar Lombok. Dit kost dus iets meer tijd maar het bespaard je wel wat geld, een enkeltje is slechts 3 euro. Voor iets meer geld kun je ook de fast-boat naar Lombok nemen, wat een kleine 2 uur zal duren. Deze optie is voor de echte budgetreizigers wellicht aan de prijs, maar wel praktisch.

Of je nu aankomt in de haven of op het vliegveld, taxi’s zijn er zat. Deze taxi’s hebben vaak wel vaste prijzen die zijn afgesproken door de lokale community. Over het algemeen liggen deze hoger dan op Bali en daarbij is Uber/GoJek nog niet erg bekend.

Rondreizen op Lombok

Scooteren! De leukste manier, althans volgens ons, is om Lombok te verkennen met de scooter. Tijdens een vakantie naar Lombok mag een scootertje niet ontbreken. Haren in de wind, brilletje op, colaatje onderweg en genieten van al het moois. Niet alle wegen zijn even goed onderhouden dus let een beetje op. De afstanden naar de echte toffe dingen zijn soms nog best behoorlijk. Neem dus lekker de tijd en stop af en toe even om de bekende ‘houten reet’ tegen te gaan. Vergeet ook vooral niet om een praatje te maken met de lieve locals.

Wil je bijvoorbeeld naar Pink Beach rijden vanuit Kuta, kost je dat zeker 2 uur. Wij zijn onderweg overigens geen toerist tegen gekomen wat het ook weer extra speciaal maakt. Wil je meer van het eiland zien, lees dan meer in onze blog over de highlights in Lombok.

Op Lombok rijden verder overal taxi’s. Hier kun je een prijs mee afspreken (met afdingen uiteraard), al hebben de meeste wel een minimumbedrag door onderling gemaakte afspraken.

Beste tijd voor een vakantie naar Lombok

De beste reistijd voor Lombok en de Gili-eilanden is tussen juni en oktober, dan ontloop je ook meteen de grootste regenbuien. Tijdens deze maanden is het vaak droog. Het kan uiteraard altijd, zoals bijna overal in Azië, ineens een paar uur flink gaan stormen. De temperatuur is eigenlijk altijd lekker, al kan het flink vochtig worden. Zorg dus hoe dan ook dat je altijd voldoende drinkt en dan vooral water.

Ons avontuur begon in Kuta, waar we onder anderen naar Pink Beach gingen en Gerupuk om te surfen! Meer info over deze laatste twee locaties vindt je bij de highlights.

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...