Update 8: Sparen, genieten en plannen maken

Sparen, genieten en plannen maken

We zijn alweer 6 weken terug van onze bizarre road trip vanuit Perth. Al 6 weken kan Thom werken in de bouw, wat ons nu simpelweg overeind houdt. Bovendien verdiend het erg goed en light de standaard op zo’n 40 uur per week werken. Hierdoor kunnen we naast de vaste lasten zelfs alweer het e.e.a. sparen voor de nieuwe plannen. Want wie ons een beetje kent weet dat we altijd weer veel te enthousiast vooruitkijken naar wat we hierna weer eens kunnen gaan ondernemen. En ondertussen hebben we ook nog eens Koningsdag gevierd.

Ontbijten, surfen, tekenen en koken

Elke ochtend rond een uur of 5.45 gaat Thom z’n alarm af. Voor Thom het teken dat hij weer z’n stinkschoenen weer aan mag om muurtjes te schuren, voor Lianne het teken dat het helse kwartiertje in de ochtend aanbreekt. Het krakende bed, de piepende deur, de waterkoker, de ochtendgassen op het toilet en de kraan die nog na druppelt. Om en na bij 6 uur wordt Thom opgehaald, waarna de rust terugkeert en Lianne vaak niet meer kan slapen. Vervolgens gaat ze dan op haar dooie gemak richting de keuken om haar welbekende bakje oploskoffie in elkaar te flansen. Met het iPadje op schoot werkt ze alle Instagram en website zaken weer bij en reageert ze op de toch wel veel leuke berichten die we hier en daar krijgen. 

In de loop van de ochtend komt onze huisgenoot Matt vaak even om de hoek kijken of Lianne zin heeft in een surfsessie, het antwoord is negen van de tien keer YESS! Een perfecte onderbreking van het werken aan de website of het kijken van Married at first sight Australia. Na 1,5 uur te hebben gepeddeld en golven te hebben getrotseerd is het tijd voor een takken-eind lopen naar de supermarkt voor wat benodigdheden voor het 3-gangen menu dat Thom verwacht als hij thuiskomt. Wanneer de pannetjes staan te pruttelen worden de jobsites uitgebreid bekeken en iedere dag wel een sollicitatie de deur uit gestuurd. Dus dusver zonder succes maar we houden hoop!

Australië gaat de maatregelen ook weer versoepelen

Australië doet het qua corona vrij goed. In totaal zijn er nog geen 100 mensen overleden (100 teveel uiteraard) en nemen de cases heel snel af. Dit is ook de reden voor de overheid de maatregelen wat soepeler te maken. Zo mochten we alweer op bezoek bij onze vrienden van Travelloose.nl, die voor ons een heerlijke pan Rendang hadden gemaakt. Morgen (zondag) wordt bekend gemaakt, wanneer de cafes/restaurants/retail etc. weer open mogen. Goed nieuws voor iedereen die weer eens buiten de deur wilt eten, maar zeker ook voor ons, omdat dit betekend dat de kans op werk voor Lianne weer een stuk groter wordt.

Op zoek naar een nieuw huis

We wonen inmiddels al 6 weken in Queenscliff, een prachtige plek tussen Manly en Freshwater. We wonen bij onze goede vriend Matt, die ons voor een hele lage huurprijs in huis heeft. Het feit wil echter wel dat hij sinds een week of 2 een vriendin heeft en het liefst de hele dag liggen te, hoe zeg je dit normaal, puzzelen? Daarbij kan het zijn dat als je ergens te gast bent, vooral Lianne heeft hier wel eens last van, je een beetje teveel voelt. Wanneer de gastheer en zijn nieuwe vlam dan dag en nacht liggen te biggen en de hele straat bij elkaar krijsen van genot, wordt dit gevoel groter. Vandaar dat we vandaag ook onze eerste bezichtiging hebben gehad in hartje Manly. Op welgeteld 20 meter van het strand, verder zijn we niet verwend.  Tenslotte hebben we ook nog gesurft met Lewis, 1 van de 2 kinderen waarvoor Thom tijdens zijn periode als aupair voor heeft gezorgd. En hier kunnen we kort over zijn, dit was geweldig!!

Nieuwe plannen

Wij zijn mensen die snel enthousiast zijn en heel veel dingen leuk vinden. Aangezien ons visum verloopt aan het einde van 2020 is het volgens ons tijd om eens te bedenken wat we nu weer eens willen. Willen we terug naar Nederland? Willen we in Australië blijven? Of is het leuk een nieuw land uit te proberen? 

We willen graag weer even naar Nederland. Dit gaan we dan ook zeker in September proberen, met als kanttekening dat we wel de mogelijkheid willen hebben om weer terug naar Australië te kunnen vliegen. Zo niet, dan moeten we maar weer even kijken hoe of wat. Maar inmiddels zijn we beiden nogal geïnteresseerd in Nieuw-Zeeland. Ook hier heb je de mogelijkheid tot je 30e een werkvisum aan te vragen wat je het recht geeft een jaar lang te werken en reizen door dit land. We horen zoveel toffe verhalen en van de beelden weten we al hoe gigantisch mooi het is. Iedereen die wij spreken vindt de natuur in Nieuw-Zeeland gewoon nog mooier dan die van Australië. En aangezien het maar 3 uur vliegen is en Thom eind van het jaar 29 is, is dit misschien wel het juiste moment. Zoals enthousiaste mensen vaak doen wordt inmiddels al alles uitgezocht, waarbij Thom ook al weet dat het orka seizoen precies begint in Nieuw-Zeeland als ons visum in Australië afloopt. Nu worden we helemaal heet. 

Genieten

Tot die tijd leven we hier nog steeds het leventje waar we allebei van houden. Dichtbij zee, surfen, de Aussie lifestyle en lekker weer. Het wordt echter wel frisser gezien we de winter hier in gaan. We gaan lekker sparen, genieten van elkaar en onze vrienden en zeker met de dag proberen te leven!

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...