Update 7: Wij blijven Down Under

Manly, Australia

Hier weer eens een update vanaf de wc in ons huisje in Manly. Na een avondje flink te hebben gezopen wil de maag nog wel eens van streek raken. En zeker als je richting de 30 gaat. We merkten dat heel Nederland alweer zenuwachtig begon te worden en zich afvroeg hoe het allemaal zou gaan in Australië. Daar kunnen we kort over zijn. Het gaat goed en we zijn gezond!

Bijna een maand terug in Sydney

We zitten hier inmiddels alweer 3 weken. En die 3 weken vlogen als een sneltrein voorbij. Thom heeft alweer 3 weken muurtjes geschuurd op de mooiste plekken in Sydney en Lianne zit, geheel tegen haar gewoonten in, alweer 3 weken thuis. Gelukkig kunnen we van het geld van Thom zijn werk makkelijk leven en komen we de tijd hier vrij gemakkelijk door. Lianne houdt zich vooral bezig met het perfectioneren van de website, het maken van een aftermovie van de roadtrip, surfen en een beetje kokkerellen. Ook komen er dagelijks nieuwe ideeën voor de toekomst op en die worden bij beiden steeds gekker. 

Daarbij hebben we eigenlijk elke dag de mogelijkheid dingen te doen die je thuis gewoon niet hebt. We hebben het geluk dat we voor een hele lage huurprijs bij een Australische vriend mogen wonen in een heel lekker huisje. Dagelijks kunnen we hier, mits er goeie golven zijn, surfen, snorkelen of wandelen door de prachtige omgeving.  

Terug naar Nederland een optie?

Sinds wij op Instagram een hoop reisprofielen volgen, zien we dat er nog steeds mensen besluiten toch terug naar Nederland te gaan. Er is geen werk, de angst neemt toe of men wil gewoon bij familie zijn. Wij zouden liegen als we zeggen dat dit nooit onze hersenpan is gepasseerd, toch zijn we er beiden 100% van overtuigd dat we hier momenteel op de beste plek zitten gezien de omstandigheden. Er is natuurlijk amper werk te vinden voor ons in Nederland, waardoor we beiden ongetwijfeld gewoon geen baan zouden hebben. En ja… wat doe je dan? Bovendien overlijden er in Nederland nu nog steeds elke dag 2x zoveel mensen aan het corona virus dan dat er in totaal in Australië zijn overleden. Het contact met thuis is prima en verder is het gewoon afwachten wat er gaat gebeuren. Meer kunnen we ook niet doen. Zolang Thom zijn best blijft doen met muurtjes schuren en een dak boven ons hoofd hebben zitten we hier de komende tijd goed. 

De komende tijd

Voorlopig zitten we hier dus prima. We hebben nog steeds ons vliegticket terug naar Nederland staan op 18 mei voor de bruiloft van Thom zijn zusje met een van zijn beste vrienden. En nee dat is niet gek, zolang hij maar lief voor haar is en niet te veel drinkt. Wel hebben we een update gekregen van de vlucht. Deze houdt in dat we van Sydney naar Taipei vliegen en daar een overstap van 2,5 dag hebben voordat we door kunnen vliegen naar Amsterdam. Niet ideaal, maar ook geen ramp.

Dinsdag wordt er als het goed is in Nederland meer bekend over wat er met de maatregelen gaat gebeuren. Naar aanleiding hiervan wordt het besluit genomen of de bruiloft op 6 juni doorgaat of niet. Zo ja, gaan we met onze vlucht mee. Zo niet, dan cancellen we de vlucht en gaan we voorlopig niet terug naar Nederland. Als we onze vrienden en familie dan niet kunnen knuffelen en doen wat we willen zou de reis op dit moment zonde zijn, ook financieel gezien. Al moet wel gezegd worden dat we heel graag even in Nederland willen zijn. Bovendien hebben we elkaars ‘omgeving’, vrienden en familie nog nooit gezien, wat ook wel eens leuk zou zijn. Daarbij mist Thom de snackbar zo erg dat hij een moord doen voor een frikadel met pindasaus.

We kunnen hier in ieder geval nu nog wonen en werken, wat een geruststellend gevoel geeft. Het leven is hier op dit moment eigenlijk heel mooi en we zijn hier dan ook heel erg dankbaar voor. Dinsdag weten we weer meer en voor de rest zien we wel hoe het gaat lopen!

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...