Update 6: Muren schuren en afwachten!

Zaterdag 4 april 2020, Manly, Australië

We zijn inmiddels weer een paar dagen verder, dus is het wellicht leuk weer een kleine update te geven. Het is weekend, ook in Australië. De trip vanuit Perth is alweer een aantal dagen geleden, waardoor we nu alweer 5 dagen in Manly zitten. Voor degenen die Manly niet kennen, het is er geweldig. Lianne heeft hier al 9 maanden gewoond. En omdat ik haar natuurlijk wel leuk vond, was ik hier ook vaak te vinden. Manly ligt ingeklemd tussen 2 stranden. Aan de ene kant kun je de ferry naar het centrum van Sydney pakken, aan de andere kant is het beroemde surfstrand. Tussenin loopt een leuke promenade met talloze leuke winkeltjes en barretjes. Uiteraard zijn deze nu dicht. Er heerst verder een echte vakantiesfeer. Een prima plek om te wonen dus, ook in de vreemde tijden van het Corona virus.

Zoals jullie misschien op Instagram al hebben kunnen lezen lijkt het of de mensen hier nog niet echt op de hoogte zijn van de ernst van de situatie. In deze regio is ‘exercisen’ nog gewoon toegestaan, waardoor er gesurft, gezwonnen en hardgelopen mag worden. Manly Beach ligt nog vrij vol, de zee krioelt van de surfers en de wandelaars en hardlopers struikelen als vanouds bijna over elkaar heen. Er zijn zeker regels, zoals de 1,5 meter afstand en het niet met meer dan twee personen samen zijn. Toch komt het blijkbaar niet helemaal aan, wat veel locals toch wel enige zorgen maakt. Manly schijnt namelijk een van de wat zwaardere getroffen regio’s van de Northern Beaches te zijn. Wij proberen maar zo min mogelijk in contact met mensen te komen en redden het veelal wel met z’n tweetjes.

Deze week was een gekke week. Ik heb 4 dagen kunnen werken, Lianne is hiernaar opzoek geweest en heeft daarbij eindelijk weer lekker kunnen surfen. Daarbij moesten ook onze shitload aan spullen maar eens uitgezocht worden. We zijn enorm blij dat ik gewoon kan werken. Ik werk momenteel in de bouw. Door Lianne kende ik een Nederlandse gozer, via wie ik direct aan de bak kon. Bovendien verdiend het goed, waardoor we hier met z’n tweeën makkelijk van kunnen leven. En daar zijn we maar wat blij mee. In Nederland zouden we nu ongetwijfeld zonder baan thuis zitten. Nu wonen we dus op een mooie plek en komt er in ieder geval brood op de plank.

Het is overigens best weer grappig dat ik nu in de bouw ben beland. Ik sta in mijn thuisomgeving wel bekend als iemand die, op z’n zachts gezegd, vrij onhandig is. Ik ben van huis uit gym docent en heb veel in de horeca gewerkt. Dan is nu werken in de bouw met een helm op en een oranje vestje wel iets nieuws. Helemaal frappant maakt het dat ik hier dus als ZZP’er als betonspecialist te boek sta. Elke 2 weken kan ik mijn factuurtje opsturen. Allemaal nieuw voor mij en ook weer onderdeel van het leven wat ik tot nu toe leidt in Australie. Uiteindelijke sta ik nergens meer van te kijken.

Voor Lianne is het nu wel een ander verhaal. Zij kan moeilijk stil zitten en moet eigenlijk gewoon een voldaan gevoel hebben aan het eind van de dag. Dat is nu nog niet helemaal het geval. Ze vind het oneerlijk tegenover mij dat ik nu werk en dat zij dan niks kan doen. We weten beiden dat dit nu eenmaal de situatie is en dat we het hier mee moeten doen. Bovendien realiseren we ons dat er miljoenen mensen zijn die het veel en veel slechter hebben. Lianne surft nu in ieder geval elke dag met onze huisgenoot en kan daarbij veel aan de website en Instagram werken. We proberen maar de juiste mind-set te creëren dat dit nu wel een periode is om onszelf meer te verdiepen in websites en bijvoorbeeld Google Analytics. Aan de tijd ligt het in ieder geval niet.

Dan zitten we ook nog met de kwestie over de bruiloft van mijn zusje Esmee. Zij gaat op 6 juni met Jeroen, een van mijn beste vrienden, trouwen. Het is natuurlijk maar de vraag of dit allemaal plaats kan vinden door de maatregelen omtrent corona. Aangezien je een bruiloft ook niet zomaar cancelt, wordt hier nog even op gewacht tot een definitieve beslissing wordt genomen. Voor ons is het sowieso de vraag of we 18 mei naar huis kunnen vliegen. We hebben maanden geleden al een tickets geboekt met China Airlines om via Taiwan naar Amsterdam te vliegen. We wachten de updates maar af, meer kun je toch niet doen. Uiteindelijk zijn we er gelukkig beiden altijd van overtuigd dat alles op welke manier dan ook goedkomt.

Tot slot hebben we nog wat leuke dingetjes gehad deze week. We hebben met ons verhaal van de trip van Perth naar Sydney diverse media gehaald. Zo stonden we in het Nieuwe stadsblad van Schiedam, de Midden-Delfland schakel en hebben we een interview van 10 minuten gehad op Radio Rijnmond. Het is in ieder geval leuk om te lezen dat er veel mensen meeleven en meekijken op onze social media kanalen. Bovendien vinden we het beiden heel erg leuk alles bij te houden.

Voor nu gaan we hopelijk lekker door met werken en wachten we alle ontwikkelingen weer af. We voelen ons beiden goed en hebben de grootste lol. Zeker in ons nieuwe huis, waar we enorm blij mee zijn. Al met al mogen we niet klagen in deze situatie en denderen we lekker door in Down Under.

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...