Een trip door de Komodo-eilanden: De trip van je leven

Komodo is een eilandengroep tussen Sumbawa en Flores, gelegen in de Floreszee. De archipel bestaat uit meerdere grote en kleine eilanden, waarvan Komodo, Rinca en Padar de bekendste zijn. Eigenlijk draait in dit gebied alles om het Komodo Nationaal Park en dat is niet zonder reden. Hier leeft hier namelijk een prehistorisch ‘monster’, de komodovaraan. Buiten de aanwezigheid van deze ‘draak’, heeft Komodo nog veel meer te bieden. Bijkomend voordeel is dat het hier nog een stuk rustiger qua toerisme dan bijvoorbeeld het nabij gelegen Bali. De trip door de Komodo-eilanden is een trip die je nooit zult vergeten.

Een trip door de Komodo-eilanden

Een trip door de Komodo-eilanden is iets wat je absoluut niet mag missen. Ik durf wel te stellen dat dit de mooiste onderwaterwereld is die ik ooit heb gezien. En dan nog maar te zwijgen over het landschap boven water. Ik ga jullie in deze blog dan ook overhalen om hier heen te gaan voordat Komodo helemaal overspoeld is met toeristen.

Ik heb een 5-daagse boottour met Le Pirate Explorer gedaan, waarbij je het hele gebied bezoekt en zult genieten van de mooie natuur. Zo zul je kennismaken met de mantarog, de komodovaraan, de prachtige sunrise op het eiland Padar, het nog volledig intact zijnde koraal en nog veel meer. Van alle tours die ik in mijn leven gedaan heb staat deze met stipt op nummer 1!

Hoe kom je in Komodo?

Wanneer je richting de Komodo eilanden wilt gaan is de meest logische manier om naar Labuan Bajo te vliegen. Vanuit Bali vlieg je in een ruim uurtje voor ongeveer 100 euro naar deze plek op het eiland Flores. Vanuit hier vertrekken dagelijks meerdere boten richting het Komodo National Park voor een dagtrip of voor een trip waarbij er wordt overnacht op de boot. Er zijn ook boten die vanaf Lombok in een meerdaagse trip naar Flores varen. Wij hebben zelf in het net geopende Seaesta Hostel geslapen. Voor een Indonesisch hostel is dit met z’n 15 euro per nacht vrij prijzig, maar zelden heb ik in zo’n modern hostel geslapen.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Komodo is van mei t/m oktober. Tijdens deze periode is het warm en regent het maar heel af en toe. De maanden december tot maart wordt beschouwd als het natte seizoen. Voordeel hier is weer van dat landschap groener is. Wij zijn in oktober geweest en hebben het weer als perfect beschouwd. Bijkomend voordeel is dat er in deze periode ook een grote kans is om de mantaroggen te zien.

Wil je meer weten over de trip door de Komodo-eilanden? Check hier meer over Labuan Bajo, het duiken of eiland hoppen in Komodo!

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...