13 tips voor alleen reizen als meisje

Ondanks dat alleen reizen als meisje steeds populairder wordt, vinden velen het nog een te grote stap. In plaats van jou te vertellen dat je moet gaan omdat je er anders spijt van krijgt, geef ik je tips om je het zelfvertrouwen te geven de stap te nemen. Je weet namelijk zelf dondersgoed dat je spijt krijgt als je het wilt, maar niet doet. Alleen reizen als meisje is net als alles een leerproces. Je kunt namelijk niet alles leren in één trip. Hoe vaker je het doet het leuker het wordt! Wij geven jou de beste tips voor alleen reizen.

De tips voor alleen reizen:

 

 

1. Er is geen handleiding

We beginnen met een van de beste tips voor alleen reizen. Hoe chill het soms ook zou zijn, een handleiding voor alleen reizen is er niet. Het is het ultieme vrijheidsgevoel, waardoor het dus gek zou zijn als iemand jou zou gaan vertellen hoe je alleen moet reizen. Alleen reizen betekent reizen op jouw manier. Waarbij je jezelf vooral niet teveel moet laten beïnvloeden door anderen maar vooral laten inspireren.

2. Kies een vrouw vriendelijke bestemming

Alleen reizen kan overweldigend zijn. Zeker in het begin of als je er nog niet comfortabel mee bent. De beste manier om je trip relaxed te beginnen is door een bestemming te kiezen die makkelijk is om als meisje alleen aan te doen. Het is oké om een land te kiezen die buiten je comfort zone ligt, maar wellicht is een beetje ervaring op doen in een ‘makkelijker’ land wel fijn. Lees hier meer over in de blog over een meisje dat alleen naar Costa Rica is geweest.

3. Plan vooraf je eerste nacht(en)

Niks is zo vervelend als afgepeigerd aankomen in een vreemd land en geen plek hebben om uit te rusten. Zorg dat je de eerste nacht in ieder geval een plek hebt. Zo kun je alvast een beetje wennen en vanuit hier op je gemakkie uitzoeken wat de volgende stap is.

4. Blijf gemotiveerd

Ga solo op reis voor de juiste redenen. Ben je wel gemotiveerd om alleen op reis te gaan en word je geïnspireerd door andere reisverhalen? Mooi! Dit laatste zal je net dat extra zetje geven om alleen op reis te gaan. Er zijn talloze mega inspirerende reisblogs voor meiden die alleen reizen.

5. Pak je tas zo licht mogelijk in

Heb je echt zes jurkjes, vijftien bikini’s en vijf paar schoenen nodig? Mijn ervaring heeft mij geleerd dat je twee of drie vrij basic favorieten hebt, omdat het nu eenmaal lekker zit. Dat is misschien nog wel het belangrijkst. Kies makkelijke kleuren zodat je alles een beetje met elkaar kunt combineren. Daarbij is het met een lichtere tas gewoon veel chiller en goedkoper reizen.

6. Niet iedereen is er om jou dwars te zitten

Hou een open, positieve en vriendelijke houding naar anderen. Hiermee bereik je het meest. Over het algemeen denk ik in eerste instantie nooit aan gevaar en wantrouw ik niemand als daar geen reden toe is. Sommige dingen zijn gewoon common sense. Ga niet ‘s nachts alleen de hort op, dat is vragen om problemen.

7. Vertrouw op je intuïtie 

Misschien wel de beste tip voor alleen reizen. Deze is ZO belangrijk. Wanneer jij voelt dat er iets niet klopt, dan is dat zo. Ben je aan het ‘couch surfen’ en voelt het niet comfortabel, ga weg! Zorg wel dat je eerst even een vervangende accommodatie hebt. Hetzelfde geldt voor taxi’s. Ga achterin zitten met je spullen in plaats van alles in de achterbak. Je bent er dan ook snel weer uit, mocht dat nodig zijn. Als je geen Uber gebruikt, maar gewone taxi’s die op straat staan, kies dan degene die de minste moeite doet jou mee te nemen. Deze hebben waarschijnlijk de minste slechte bedoelingen, aangezien ze toch geen moeite willen doen.

8. Hou je accommodatie voor jezelf

Eigenlijk bedoel ik hiermee vooral gewoon dat je op moet passen met wie je jezelf in laat. Zoals eerder genoemd hoef je echt niet iedereen te wantrouwen, maar er zijn genoeg gekken op de wereld. Hou de plaats waar je slaapt dus lekker voor jezelf.

9. Zwaai niet in het rond met je bezittingen

Dieven zijn er altijd en overal. Whatsappend over straat lopen met je dure sieraden om werkt niet echt bevorderend. Berg je sieraden goed op of laat ze gewoonweg thuis. Gebruik je telefoon op plekken waar het wat minder opvallend is. Met muziek in door de stad lopen is lekker, maar zo laat je ook zien dat je een telefoon in je zak hebt en ben je minder alert. Je kunt bijvoorbeeld een oude mp3 speler of iPod gebruiken met slechts 1 oordopje in. Stop je cash en paspoort goed weg. Je paspoort is het allerbelangrijkste tijdens je reis, bewaak deze dus met je leven. 😉

10. Lees je in over de lokale scams

Better safe than sorry. Veel plekken hebben een aantal veelvoorkomende ‘scam’ manieren om jou te belazeren. Je hier van te voren over laten informeren kan je een hoop heisa schelen. Je weet ook meteen waar je op moet letten.

11. Koop een lokale simkaart

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Vroeger moest alles met papieren kaarten, maar tegenwoordig hebben we Google Maps. Daarbij is onze telefoon vaak ook onze camera en is het fijn om, mocht het nodig zijn, in contact te zijn met anderen. Een toeristen simkaart is te verkrijgen op de meeste airports. Deze wordt vaak meteen voor je geïnstalleerd, waardoor je altijd bereikbaar bent. Ook een fijn idee voor de mensen thuis.

12. Gepaste kleding

Hoe leuk dat nieuwe naveltruitje ook is, in sommige culturen is dit gewoon not done. Zorg dat je op de hoogte bent van de kledingvoorschriften en zorg dat je altijd een sarong bij je hebt. Eigenlijk is dit gewoon een lap stof. Mocht je ergens heen willen, waarbij je bepaalde lichaamsdelen moet bedekken is dat zo gepiept. Daarbij staat het vaak nog leuk ook.

13. Geniet!

Iedereen heeft soms even me-time nodig. Niemand die jou verteld wat je moet doen of iets van je verwacht. Geniet daarvan! Het is jouw reis en jij beslist wat er gebeurd en wanneer dit gebeurd. Ga even lekker een stuk lopen, een koffietje ergens drinken, naar een museum of een boek lezen op een mooie plek. Alleen reizen als meisje kan best even wennen zijn en misschien wat tijd kosten, misschien ook niet. Mocht je ooit een beetje aanmoediging nodig hebben, er zijn duizenden vrouwen wereldwijd die alleen reizen. En dat is niet zonder reden. Je gaat het fantastisch vinden!

We hopen dat je iets hebt gehad aan deze tips voor alleen reizen. Mocht je meer willen weten hoe mij dit vergaan is, lees dan “Waarom ik alleen reizen als meisje zo verschrikkelijk vind.”

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...