Weer in lockdown en terug naar Nederland

Het is iets later dan gepland, maar over niet al te lang gaan wij dan toch terug naar Nederland. Plannen die constant in de war zijn geschopt hebben ervoor gezorgd dat we de afgelopen maanden flexibel hebben moeten zijn. Gelukkig zijn wij beiden flexibeler dan een ontdooide XXL-frikadel en passen we ons wel weer aan. Er moet gezegd worden dat dit niet altijd makkelijk is. Zeker nu we in de zwaarste lockdown tot nu toe in Sydney zijn beland. We zitten nu allebei zonder werk, wat het sparen wat lastiger maakt. Gelukkig blijven we lachen en proberen we creatief te zijn. En laat dat nu net een van onze sterkste punten zijn.

Back in Lockdown

Jullie hebben ongetwijfeld op het nieuws gezien dat corona weer is opgelaaid in Australië. Er waren zo’n twintig besmettingen in de omgeving van Sydney toen de overheid besloot weer in lockdown te gaan. Best saillant als je tegelijkertijd leest dat er in Nederland duizenden besmettingen per dag bij komen. We hebben altijd het geluk gehad dat Thom gewoon door kon werken. De bouw stopt namelijk voor niemand en muren moeten nu eenmaal geschuurd en gevuld worden. Vraag dat maar Thom, inmiddels zelfbenoemd professor op het gebied van kleurtjes mixen, gaten vullen en Zuid-Amerikanen aansturen.

Lianne heeft de afgelopen weken om precies te zijn 1 shift gehad bij Belgrave Cartel, het gave café waar ze werkt. Gelukkig is er een Disaster Payment die dient als vergoeding, voor mensen die meer dan 20 uur aan werk kwijt zijn. Een fijne gift van de overheid. Gelukkig is Lianne zo creatief om al haar producten online te verkopen, wat erg in de smaak valt. De afgelopen week hebben we zo’n 25 nieuwe klanten binnengehaald, waardoor we eigenlijk wel kunnen spreken van een hele goede week.

Op deze manier hadden we toch wel het idee dat het allemaal goed gaat komen. Helaas kregen we afgelopen weekend wel de mededeling dat de bouw dicht gaat voor twee weken. Dit betekent dat er voor Thom twee weken geen werk is, wat een flinke berg aan geld scheelt. Het is te hopen dat Thom ook de Disaster Payment krijgt om in ieder geval rond te komen. Dit was wel echt even een flinke domper en de eerste gedachte was dan ook om direct naar Nederland te gaan. Gelukkig kunnen we ook het positieve hier weer uit halen en zien we meer kansen om tijd te besteden aan andere dingen.

Terug naar Nederland

Na een hoop uitstel lijkt het erop dat we na jaren weer naar Nederland gaan. Na goede gesprekken, met af en toe flinke discussies, hebben we besloten half augustus Australië te gaan verlaten. Dit klinkt misschien wat dramatisch, maar het feit wil dat we na deze keuze Australië voorlopig niet meer in kunnen. Australië zit potdicht en de verwachting is dat dit voorlopig zo zal blijven. Toch hebben we uiteindelijk samen besloten dat het tijd wordt voor een nieuw avontuur. Zo lang zonder familie en vrienden zitten en mooie gebeurtenissen die ons te wachten staan zorgen ervoor dat het een goed moment is terug te gaan.

Het zal niet meevallen dit prachtige land achter te laten. Als je hier zo lang woont gaat ook dit als thuis voelen. Je hebt hier ook leuke mensen om je heen en qua belevenissen staat je altijd wel weer iets te wachten. Gelukkig hebben we het idee dat terug naar Nederland gaan ons niet verkeerd zal bevallen. Eindelijk weer even knuffelen met de familie en een flinke pint drinken met onze maten. Wanneer we nu aan die dingen denken, begint het enthousiasme enorm op te laaien. Dit zijn toch dingen die je soms onbewust enorm mist. En misschien is het ook wel leuk om elkaar eens voor te stellen aan elkaars kringen. Ook denken we dat het voor ons bedrijf goed is om in Nederland te zijn. Inschrijven bij de KVK, netwerken en veel en veel meer mensen die wij kennen. Al met al een aantal goede redenen om nog een deel van de Nederlandse zomer mee te pikken.

And then what?

We krijgen regelmatig de vraag wat we hierna weer gaan doen. Dit zullen we eens even piekfijn uitleggen. Godzijdank zijn we welkom om bij de vader van Thom te gaan wonen. In een fijn huis in Maasland, dat redelijk tussen Schipluiden en Schiedam inligt, komen we in ieder geval thuis op een veilige plek waar het aan gemak niet zal ontbreken. Vanuit daar is het ons plan om verder te werken aan ons bedrijf. We willen proberen meer klussen te krijgen, met als doel dat we hier uiteindelijk van kunnen leven. En wanneer wij denken dat we ervan kunnen leven willen we een nieuw land gaan uitzoeken om te bezoeken. Voorwaarde van Lianne is overigens wel dat er golven zijn. Het veranderd natuurlijk met de week, maar op dit moment zijn landen als Spanje of Portugal wel in trek. Ook zijn we natuurlijk afhankelijk van corona met wat er wel en niet mogelijk is.

Tot die tijd willen we in ieder geval een dag of drie gaan werken om ieder geval verzekerd te zijn van inkomsten. Het is namelijk voor niemand wenselijk als we straks een jaar op de lip van Thom zijn vader en zijn te vrouw zitten. We hebben ook beiden nog een dag in de week school, waardoor we aan drukte geen gebrek zullen gaan hebben. Al is dit natuurlijk een heel positief iets.

Het zal ongetwijfeld wennen zijn als we straks terug naar Nederland gaan en op het platteland zitten, zonder dat je de zee kunt zien. In plaats van walvissen en dolfijnen zullen we het even moeten doen met mussen en kevers. Sorry, we zijn een beetje verwend geraakt 😉

De zaak blijft groeien

Dan komen we aan bij de zaak. Het gaat eigenlijk naar behoren met What if we Fly. Lianne heeft gelukkig nog steeds een aantal leuke klussen en ontwerpt er flink op los. Logo’s voor bedrijven in Nederland, persoonlijke aandenkens en tattoos. Ook heeft Lianne een ontwerp gemaakt voor een toffe sticker op een campervan in Nederland. Blijf deze creativiteit tonen mensen! Ben jij toevallig nog op zoek naar een vet design op je campervan, een nieuw logo of bijvoorbeeld een tattoo? Neem dan een kijkje bij de Custom Designs. We krijgen er super veel energie van en het motiveert enorm om hiermee door te gaan. En stapje voor stapje komen we dichter bij ons doel.

Ook voor Thom is het echte werk begonnen. Heel stoer noemt hij zichzelf nu ook ‘Copywriter’. De eerste klusjes zijn binnen en dit is voornamelijk te danken aan ‘De Mannen van Delft’. Dit is een marketingbureau van drie vrienden uit Delft, waarvoor Thom een aantal stukken mag schrijven. Zo heeft hij de content voor de website van een pannenkoekenhuis geschreven en blogs voor een bedrijf in de foto- en videografie. Het voelt heel gek om nu dus geld te verdienen met iets wat eigenlijk een hobby is. Zo zie je maar dat het uiteindelijk allemaal kan gebeuren. Marketingtechnisch als wij zijn willen we natuurlijk ook wat betreft het schrijven van Thom een oproep doen. Mocht jij content willen voor jouw website, blogs willen hebben in een artikel of een tekst met ander doeleinde hebben, dan kunnen wij vertellen dat de vingers van Thom enorm jeuken. En dat heeft ditmaal niks met Lianne te maken.

Nog optimaal genieten van Australië

Voor nu is het nog een kleine vier weken genieten geblazen voor we terug naar Nederland gaan. De zon is meer en meer te zien en de walvissen blijven gelukkig springen. We hopen nog iets te doen met onze vrienden, als de lockdown ophoudt en misschien nog een mooie laatste trip te kunnen doen. In deze vrije weken gaan we proberen zo hard mogelijk aan andere dingen te werken. Onze spullen staan inmiddels in de verkoop, waardoor onze bunker steeds leger wordt. We zijn weer zeer benieuwd wat er de komende maanden allemaal gaat gebeuren. Is dit soms eng en spannend? Ja. Is zekerheid voor de toekomst niet fijner? Soms wel. Maar samen hebben we een doel en we voelen aan alles dat we het kunnen. Met vallen en opstaan. Wij komen er wel!

Safari in Sri Lanka: het Udawalawe National Park

Safari in Sri Lanka: het Udawalawe National Park

Vroeg uit de veren, safari pet op en gaan met die banaan. Zorg dat het koortje van je verrekijker nog stevig genoeg is en smeer je goed in. Het is tijd om op safari te gaan. Een bezigheid waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen. In een ruige Jeep toeren door de...

Farmwork in Australië

Wat is farmwork eigenlijk? Tegenwoordig zijn er een hoop mensen die thuis alles achter laten en het grote avontuur aan gaan. Ze zijn op zoek naar wat ze nu echt leuk vinden en waarom zou je dit niet in Australië doen? No worries, niemand die op je let, doen waar je...