Series die je gezien moet hebben

Niet al te lang geleden hebben wij een artikel geschreven over onze 7 favoriete podcasts. Hier hebben wij leuke reacties op gekregen, waardoor we nog maar een keer zoiets wilden doen. Deze keer vertellen wij jullie onze favoriete series op de bekendste streamingdiensten zijn. Dit zijn volgens ons series die je gezien moet hebben. We hebben gekozen voor niet de meest voor de hand liggende opties, waardoor series als Casa di Papel of Breaking Bad even buiten de boot vallen. Na een dag te hebben gewerkt is er niets lekkerder dan na het eten je avondbroek aan trekken en je even volledig terug te trekken. Je legt je partner of zak chips naast je neer, gooit de laptop of iPad open en met een theetje in je hand wil je een goede serie opzetten. Het kan nog wel eens een opgave zijn een goede serie of film te vinden. Of ga je Game of Thrones voor de zesde keer opgooien? En heel eerlijk, die kop van Michael Scofield hebben we nu ook wel eens een keer gezien.

Onze favoriete series op Netflix, Videoland en NPO

Down the Road [NPO Start]

De eerste serie die je gezien moet hebben is Down the Road. Down the Road neemt je samen met een x aantal jongeren met het Syndroom van Down en twee Vlaamse presentatoren mee op roadtrip. Tijdens deze roadtrip krijgen deze jongeren steeds meer verantwoordelijkheid en vrije tijd, wat tot hilarische praktijken leidt. De ongeëvenaarde humor en aandoenlijke gesprekken worden begeleidt door Dieter, een fantastische vriend van de deelnemers die hen op een hele eerlijke manier behandeld. Wij hebben tijdens deze serie werkelijk waar met tranen in bed gezeten. We zijn overigens begonnen bij seizoen 2 in Zuid-Afrika, waardoor je ook het nodige aan fraaie beelden te zien krijgt.

Kalifat [Netflix]

Deze serie op Netflix is wellicht bekend onder een groter publiek. Toch denken wij dat lang niet iedereen voor deze serie is gevallen. In ons lijstje met ‘7 favoriete podcasts’ stond een verhaal over een Syrie meisje vanuit Zoetermeer. In deze serie zie je ditzelfde eigenlijk gebeuren, maar dan vanuit Zweden. Een aantal jongere dames raakt geïntrigeerd door IS en laat zich volledig hersenspelen. Aan de andere kant zit een Zweedse vrouw vast in het Kalifaat die deze hel op aarde te ontvluchten. Het is bijzonder realistisch gefilmd en doet je beseffen dat dit dus echt gebeurd.

The Handmaids Tale [Videoland]

The Handmaids Tale verteld het verhaal van Offred, woonachtig in een fictieve wereld in Amerika. In deze wereld zijn heel veel vrouwen onvruchtbaar. Alleen de rijken en machtigen der aarde mogen nog kinderen krijgen, waarbij zij een dienstmeid tot hun beschikking krijgen om voor hun een kind te baren. De vader van het gezin gaat naar bed met deze dienstmeid die hen van een kind voorziet, waarna de vrouw oneerbiedig gezegd weer weg moet wezen. Deze serie is vrij heftig en wellicht niet de meest vrouwvriendelijke. Toch zijn de karakters ongekend goed en neemt de spanning steeds meer toe. Want heel eerlijk, wie wilt er nou in zo’n wereld wonen? Je groeit langzaam in de serie en wordt in de meerdere seizoenen uiteindelijke volledig meegezogen. Wij kunnen niet wachten op het nieuwe seizoen dat helaas door corona is uitgesteld.

Killing Eve [Videoland/NPO Start]

In Killing Eve zijn twee dames opzoek naar elkaar. De een, Villanelle, is een moordlustige killer en de andere, Eve, een Britse agente. De moordenares is een vrij leuke dame die vrij grof moord. Uiteindelijk wordt het een groot kat – en muisspel, waarbij de beiden dames naar elkaar opzoek gaan. Of bloeit er uiteindelijk iets tussen hen? Deze serie zit vol gortdroge humor en dingen die je niet helemaal aan ziet komen. Zeker Villanelle speelt een waanzinnige rol, daar ze bij bijna elke moord een ander typetje speelt. In onze mening misschien wel de beste serie van dit jaar tot nu toe!

Unorthodox [Netflix]

Unorthodox is een korte serie op Netflix over een Joods meisje dat leeft in de bekendste Joodse wijk van New York. Ze mag niks, ze moet trouwen met een vreemde en daarbij direct een kind baren. Deze dame is het zat en vlucht naar Duitsland, waar ze een leuke vriendengroep leert kennen. Ze wordt echter achterna gezeten door haar verleden. In deze serie zie je hoe erg de onorthodoxe Joden leven en hoe ongekend streng dit is. Dit meisje is wellicht een voorbeeld voor andere meiden die vastzitten in situaties als deze.

Love Island [Videoland]

Door deze serie te noemen worden wij nog wel eens uitgelachen. Misschien is het ook meer een serie die je echt met je partner moet kijken. In tegenstelling tot programma’s als Temptation Island of Ex on the Beach, is Love Island een stuk minder ordinaire en zelfs heel erg herkenbaar. Er worden vrij gasten en vijf dames, net als jij en ik, in een villa gestopt, waarna ze stelletjes moeten gaan vormen. Het gaat uiteindelijk vaak nergens over, maar vele gesprekken en gevoelens die tijdens deze series ter sprake komen zijn herkenbaar. Het zijn dingen die wij in ieder geval zelf ook mee hebben gemaakt. Vrouwen die een muur om zich heen hebben en mannen die indruk proberen te maken voor Jan Lul. Neem van ons aan, dit is niet ordinair en kijkt heerlijk weg. Misschien is de Nederlandse versie wel heel leuk om mee te beginnen. Deze mensen staan immers het dichts bij jou! 

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...