Roadtrip in Maui: Een eiland van uitersten

Tijdens een roadtrip in Maui zie je de hoogste piek van Hawaï, schildpadden, watervallen, ongekende flora, kliffen, schitterende uitzichten, tropisch bier en een relaxte vibe. Moeten we nog meer zeggen? Maui has it all! Rijd de ‘Road to Hana’ en spot de sunrise en sunset op een enorme vulkaan en slaap onder de sterren. En dan hebben we het nog niet eens over de fantastische (kite)surf gehad. Maui heeft werkelijk waar iets voor iedereen. Zelfs voor backpackers die een nachtje in het Ritz-Carlton willen slapen.

Vervoer voor jou roadtrip in Maui

Maui is de perfecte plek om te reizen in een campervan. In onze retro groene bus voelde het net alsof we A-team waren. Wij hebben een campervan geboekt bij www.campervantures.com en betaalde zo’n $700 voor 6 dagen en 5 nachten. Aangezien je door het huren van deze campervan kan gaan en staan waar en wanneer je maar wilt geeft dit het ultieme gevoel van vrijheid. We raden dit dan ook enorm aan. Je kunt slapen op de meest avontuurlijke plekken. En laten we heel eerlijk zijn. Wie wil er nu niet zo’n foto op zijn of haar Instagram??

Overnachten in Maui

Ervan uitgaande dat je reist met een campervan zijn er veel verschillende plekken waar je kunt overnachten. Wij hebben onze eerste nacht geslapen op Camp Olowalu. Dit was een fantastische locatie tussen de blauwe zee en de groene berg op de achtergrond. Het kostte echter wel $50 per nacht, wat voor de korte tijd dat wij hier waren aardig aan de prijs was. Uiteindelijk is dit ook onze duurste nacht geweest. De rest van de nachten hebben we op parkeerplaatsen en op een prachtige klif aan zee. En dit allemaal voor helemaal niets! We hebben een nachtje geslapen in Hana Beach Bay Park, op de top van de Haleakala vulkaan en 2 nachten op de parkeerplaats van het Ritz-Carlton in Kapalua.

Wij redeneren als volgt: wanneer er geen bord staat dat er niet mag worden overnacht, dan mag dit wel. Zorg alleen dat je niet te veel opvalt en weinig herrie maakt. Wat is nu een roadtrip in Maui zonder een beetje spanning?

Wat te doen tijdens een roadtrip in Maui

Road to Hana

Start je roadtrip in Maui in het plaatsje Paia, haal een bakkie en rijd de prachtige route richting Hana. Met ze extreem gekleurde bloemen, 620 bochten, 59 eenrichting bruggen is de ruim 80 kilometer lange een must-do wanneer je op Maui bent. Je kunt op meerdere plekken onderweg stoppen voor mooie uitzichten of wandelingen richting watervallen.

Road from Hana

Er is online wellicht niet heel veel over te vinden, maar de route na het bereiken van Hana eigenlijk is nog mooier. De route van Hana naar de Haleakala vulkaan is episch. Deze uitzichten, de wegen zonder auto’s met aan de linkerkant de oceaan en aan de rechterkant de groene bergen, maken dit voor ons misschien wel de mooiste route die we ooit hebben gereden. Het ultieme roadtrip gevoel komt hier keihard naar boven en stiekem wil je hier helemaal niet weg. Ook hier is het raadzaam om de auto gewoon langs te kant te gooien en te genieten van al het moois wat je overal ziet.

Pipiwai Trail

Bamboe bomen, vergezichten en aan het einde een prachtige waterval. Deze hike is een waar genot voor de liefhebber. Voor meer informatie, zie de Hiken in Hawaii blog.

Zonsopkomst/ondergang op de Haleakala vulkaan

Je hebt een sunset en je hebt een sunset. Dit was er eentje die bijna niet te evenaren is. Boven op de Haleakala vulkaan op 3000 meter met een koud biertje onder een kleedje met een volledig oranje lucht. Een absoluut aanrader! Neem wel een warme trui mee en misschien wat glühwein. Je kunt ook slapen op deze vulkaan voor 25$, al moet je deze permit wel ruim van tevoren boeken. Wanneer je hier slaapt is het ook heel makkelijk de sunrise in de ochtend te zien. En van horen zeggen is dit zelfs mooier dan de sunset. Halverwege de berg is ook een camping, op ongeveer 30 minuten rijden van de top. Dit is een must tijdens je roadtrip in Maui.

Route 340 and 30

Stijle hellingen, rivieren, vergezichten, regenbogen, groene bergkammen en bijna niemand op de weg. Deze route richting het noorden is prachtig voor meer van het Maui gevoel.

DT Fleming Park

Dit strand is in 2003 gekozen tot het mooiste strand van Amerika. Het is dan wel even geleden, maar nog steeds prachtig. Heerlijk om hier te ontbijten, zwemmen en een frisse douche te nemen na een nachtje in de campervan. Als je zelf wat vlees meeneemt kun je ook gebruiken maken van de openbare barbecues. En ook hier: er zijn bijna geen mensen!

Honolua Bay

Onze favoriete snorkelplek in Hawaii. We hebben hier minstens een uur tussen de schildpadden gezwommen. Daarbij hebben we murenes en talloze gekleurde vissen gezien. De baai zelf is ook het aanzien waard!

Wil jij de eilanden Kauai en Oahu ook graag ontdekken? Klik dan op de links voor meer informatie

.

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...