Van Perth naar Sydney

Daar is hij dan! De after movie van onze 10 dagen durende isolatie road trip van bijna 6.000 kilometer langs de mooiste plekken van Australië.

Vijf maanden hebben wij met ontzettend veel plezier gewoond en gewerkt in Scarborough, Perth in West Australië. Begin maart 2020 zouden Thom zijn vader en zijn vrouw ons een weekje komen opzoeken vanuit Bali. Het plan was om met zijn vieren in een luxe camper richting Esperance te rijden. Hierna zou er ook nog een goede vriendin van Lianne langskomen en zouden we eindelijk naar Rottnest Island gaan. Eind maart zou ons vliegtuig dan vertrekken terug naar Sydney omdat hier betere werkmogelijkheden lagen voor Thom. 

Tekst gaat verder onder video.

Helaas viel dit alles compleet in duigen toen COVID-19 om de hoek kwam kijken. Alle vluchten naar Australië werden gecanceld waardoor wij onze bekenden op een klein blond haartje na miste. Daarbij leek ook Lianne haar baan te gaan verliezen door alle restricties. Het was nu prioriteit nummer 1 geworden om zo snel mogelijk naar Sydney te gaan voor ook de staatsgrenzen zouden sluiten. In Sydney zou in ieder geval een van de twee kunnen werken en onze beste vrienden wonen hier. 

Het was onmogelijk het geld van de camper volledig terug te krijgen en onze vlucht was nog twee weken weg en tevens ‘onder voorbehoud’. Alle mogelijkheden werden vluchtig bekeken tot we bleven hangen bij de volgende optie: rijden naar Sydney. Het werd ons door het verhuurbedrijf mogelijk gemaakt om de luxe vier-persoons campervan om te wisselen voor een twee-persoons exemplaar, mits we deze voor twee weken zouden huren. Gezien de enorme afstand tussen de twee steden is het noodzakelijk om hier de tijd voor te nemen. Tijd die we eigenlijk niet echt hadden. In een race tegen de klok zijn we de dag na het besluit meteen de weg op gegaan en hebben in 10 dagen 5.992km afgelegd. Ondanks deze manier van isolatie, want zo voelde het echt, hebben we de mooiste plekjes meegepikt en die hadden we bijna helemaal voor onszelf. Inmiddels zijn we veilig terug in Sydney, staat Thom op de bouwplaats muren te schuren en heb ik, Lianne, tijd gehad om dit filmpje te maken.

Ben je benieuwd naar ons hele verhaal? Check dan vooral even deze updates. Binnenkort zullen we het hele zeikverhaal nog eens duidelijk bij elkaar voegen, tot dan hopen we dat deze video je alvast een beeld geeft!

Liefs,

Lianne & Thom

Weer in lockdown en terug naar Nederland

Het is iets later dan gepland, maar over niet al te lang gaan wij dan toch terug naar Nederland. Plannen die constant in de war zijn geschopt hebben ervoor gezorgd dat we de afgelopen maanden flexibel hebben moeten zijn. Gelukkig zijn wij beiden flexibeler dan een...

Thom

Allright, I am Thom van Mil. 28 years ago I saw a bright fluorescent lamp from the hospital in Delft shine in my eyes and I still had the moisture behind my ears. After this I lived for 27 years in Schipluiden, a small village between Rotterdam, The Hague and Delft in...