Van Perth naar Sydney

Daar is hij dan! De after movie van onze 10 dagen durende isolatie road trip van bijna 6.000 kilometer langs de mooiste plekken van Australië.

Vijf maanden hebben wij met ontzettend veel plezier gewoond en gewerkt in Scarborough, Perth in West Australië. Begin maart 2020 zouden Thom zijn vader en zijn vrouw ons een weekje komen opzoeken vanuit Bali. Het plan was om met zijn vieren in een luxe camper richting Esperance te rijden. Hierna zou er ook nog een goede vriendin van Lianne langskomen en zouden we eindelijk naar Rottnest Island gaan. Eind maart zou ons vliegtuig dan vertrekken terug naar Sydney omdat hier betere werkmogelijkheden lagen voor Thom. 

Tekst gaat verder onder video.

Helaas viel dit alles compleet in duigen toen COVID-19 om de hoek kwam kijken. Alle vluchten naar Australië werden gecanceld waardoor wij onze bekenden op een klein blond haartje na miste. Daarbij leek ook Lianne haar baan te gaan verliezen door alle restricties. Het was nu prioriteit nummer 1 geworden om zo snel mogelijk naar Sydney te gaan voor ook de staatsgrenzen zouden sluiten. In Sydney zou in ieder geval een van de twee kunnen werken en onze beste vrienden wonen hier. 

Het was onmogelijk het geld van de camper volledig terug te krijgen en onze vlucht was nog twee weken weg en tevens ‘onder voorbehoud’. Alle mogelijkheden werden vluchtig bekeken tot we bleven hangen bij de volgende optie: rijden naar Sydney. Het werd ons door het verhuurbedrijf mogelijk gemaakt om de luxe vier-persoons campervan om te wisselen voor een twee-persoons exemplaar, mits we deze voor twee weken zouden huren. Gezien de enorme afstand tussen de twee steden is het noodzakelijk om hier de tijd voor te nemen. Tijd die we eigenlijk niet echt hadden. In een race tegen de klok zijn we de dag na het besluit meteen de weg op gegaan en hebben in 10 dagen 5.992km afgelegd. Ondanks deze manier van isolatie, want zo voelde het echt, hebben we de mooiste plekjes meegepikt en die hadden we bijna helemaal voor onszelf. Inmiddels zijn we veilig terug in Sydney, staat Thom op de bouwplaats muren te schuren en heb ik, Lianne, tijd gehad om dit filmpje te maken.

Ben je benieuwd naar ons hele verhaal? Check dan vooral even deze updates. Binnenkort zullen we het hele zeikverhaal nog eens duidelijk bij elkaar voegen, tot dan hopen we dat deze video je alvast een beeld geeft!

Liefs,

Lianne & Thom

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...