Een roadtrip door Margaret River, genieten in alle rust

Op zo’n 2.5 uur ten zuiden van Perth vind je de prachtige wijngaarden, epische surfspots en prachtige kustlijnen van de Margaret River regio. Als je de drukte van de stad even wilt verlaten of simpelweg een leuke dag uit wilt hebben, dan is dit wat je zoekt. Toen wij in Scarborough woonden reden wij in ongeveer 3 uur naar Margaret River. Wij hebben dit gebied in 1 dag gezien, toch raden we aan een nachtje te overnachten in de regio. Hierdoor heb je iets meer tijd om alles, op je gemak, te ontdekken. In deze blog vertellen we jou hoe wij een dag Margaret River hebben ingedeeld. Pak de auto, vul je koffiekan, smeer een boterham met pindakaas en je bent klaar voor de roadtrip door Margaret River!

Hoe bezoek je Margaret River?

Zorg ervoor dat je in ieder geval de beschikking over een auto hebt. Het is fijn, wanneer je niet afhankelijk bent van anderen en de volledige vrijheid hebt om je eigen dag in te delen. Misschien heb je al een auto gehuurd voor een paar weken, misschien heb je een lieve kennis. Zo niet, is het huren van een auto in Perth ook goed te doen voor een dag. Voor zo’n 30 euro heb je al de beschikking over een prima auto om op pad te gaan.

Wat is een goede route voor je roadtrip door Margaret River?

Scarborough → Hamelin Bay → Cape Leeuwin Lighthouse → Margaret → Prevelly → Leeuwin Estate → Cape Mentelle → Vasse Felix → Eagle Bay → Dunsborough → Busselton → Scarborough

Hamelin Bay

Rond 6.00 uur vertrokken wij met ons slappe bakkie oploskoffie, richting Hamelin Bay. Deze 3 uur durende rit brengt je naar een strand waar elke dag tussen 9 en 10 enorme pijlstaartroggen naar de kustlijn komen. Het gaat hierbij om de ‘smooth stingray’, de grootste pijlstaartrog op aarde, en de ‘eagle ray’. Deze grote roggen zwemmen in heel ondiep water en zwemmen letterlijk over je voeten heen. Het is zelfs mogelijk ze te aaien, al zijn wij daar zelf niet zo’n voorstander van. Bij aankomst om 9.00 zwommen ze al vrolijk in het rond. Deze roggen kunnen nogal link zijn, Steve Irwin is er niet voor niets door gedood. Ze vallen alleen aan wanneer ze zich bedreigd voelen, dus ben jij rustig, zijn zij dat ook.

Cape Leeuwin Lighthouse

Dit is het meest zuidwestelijke punt van Australië. Op deze plek staat een vuurtoren en heb je uitzicht op 2 grote wereldzeeën die bij elkaar komen, de Indische en Zuidelijke Oceaan. Hier kun je verder even rondlopen en genieten van de prachtige natuur en wilde zee.

Margaret River Bakery

Het kneuterige dorpje van Margaret River is niet eens het meest bijzondere, toch is het leuk om er te zijn. Margaret River’s Bakery is een knus en gezellig tentje waar je onder anderen een overheerlijke pie kunt halen. Er is overigens zat anders lekkers te halen, zoals taartjes en brood.

Wijn drinken in Margaret

Aangezien wij allebei niet vies zijn van een beetje wijn, wilden we hierna graag het wijngedeelte ontdekken. We hadden vooraf al gelezen over de grote wijngaarden Leeuwin Estate en Cape Mentelle. Beide wijngaarden hebben we bezocht en bij allebei hebben we de wijnen geproefd. Je krijgt hier kleine hoeveelheden te proeven, zodat je een idee hebt wat er gemaakt wordt. En met deze wijnen is absoluut niet geknoeid. Met een licht rozig gevoel zijn we vervolgens doorgereden richting Vasse Felix, een andere, iets kleinere wijngaard. Waarna we met een rode snor van de wijn hebben onze trip hebben doorgezet.

Surfen

Surfen in Margaret River is voor ons beiden iets wat we beiden graag wilden doen. Bekende surfplekken zijn Prevelly, Gnarabup, Gracetown (bekend van de World Surf League) en Yallingup Er zijn dus mogelijkheden, maar helaas is dat er tijdens ons bezoek niet uitgekomen. De golven voldeden niet aan onze verwachtingen en we hadden ook gewoon pech met het weer. Hierdoor hebben we wel wat gekeken naar anderen, maar zijn we zelf snel verder getrokken om de pijn te verzachten.

Eagle Bay

In deze bizar mooie baai hebben we ’s middags nog lekker gezwommen en genoten van het turquoise water en witte zand. In de verte zie je met een beetje geluk dolfijnen springen. Eigenlijk waan je je in deze baai gewoon op de Malediven.

Dunsborough

Bij aankomst in Dunsborough hebben wij onze auto geparkeerd in Centennial Park en hebben we even snel een frisse duik genomen. Niet wetende dat er ook hier veel roggen zwemmen, tof! Dit zorgt wel voor die heerlijke besef momentjes.

Busselton Jetty

Tot slotte zijn we voor de zonsondergang naar Busselton gereden. Busselton staat het meest bekend om de beroemde jetty, een pier van ruim een kilometer de zee in. Hieronder kun je prachtig duiken en snorkelen. Verwacht geen heel mooi koraal, maar wel heel veel vissen. Het geeft overigens ook een beklemmend zicht wanneer je naar het diepe blauwe kijkt. Je weet dat hier haaien zitten, maar je ziet ze niet aankomen. Eng en spannend tegelijk!

Na Busselton zijn we uiteraard via de MacDonalds weer richting ons huisje in Scarborough gereden en kunnen we wel spreken van een zeer geslaagde dag. Een roadtrip door Margaret River is echt geweldig en we raden het dus aan iedereen aan.

Tip – Wij raden nogmaals aan om toch 2 dagen te gaan in plaats van 1. Het geeft je net iets meer rust en je voelt je misschien minder haastig. Er is in ieder geval genoeg te doen!

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...