Een echte mannendag op een tropisch eiland

“Je zet de knoop van zwembroek open, waarna je de tijd hebt even een uurtje uit te buiken.
Lekker laten hangen die buik.”

Probeer het je even in te beelden. Je zit in een huisje aan zee op de Gili-eilanden in Indonesië met niemand om je heen. Het ontbijt en airconditioning is inbegrepen en er is personeel dat goed voor je zorgt. Ideaal om rond een uur of 9 langzaam wakker te worden en je met de slaap nog in je ogen naar de kleine hutjes die op het strand staan te begeven. Vervolgens wordt je ontbijt bezorgt, waar je helemaal niks voor hoeft te doen. Zolang je maar lapt aan het eind van de week.

Je zet de koffie en je laptop klaar om Veronica Inside even terug te kijken. De paar haren op je hoofd die je nog hebt laat je lekker wapperen in de wind. De verse watermeloen gooi je naar achter en je rolt je pannenkoek met Nutella op. Je besteld er nog één extra, omdat het kan en je schuift ook deze langzaam naar binnen. Je zet de knoop van zwembroek open, waarna je de tijd hebt even een uurtje uit te buiken. Lekker laten hangen die buik.

Omdat het toch wel warm begint te worden, loop je toch maar even de zee in met zo’n veel te grote, debiele snorkel op je harses. Om en nabij één minuut later zie je de schildpadden langs tuffen en zie je in je ooghoek de clownvissen wegschieten in hun villa. Hierna is het tijd om weer te relaxen. Je daalt neer in je strandhut naast je partner en je geeft haar een kus. Je vraagt of ze even op je rug wil kriebelen, omdat je weer zo dom bent geweest je niet in te smeren en goed bent verbrand. Het is inmiddels een uurtje of 11 in ochtend en je keel voelt aan alsof er net laminaat in je mond is gelegd. Laten ze nou net voor 2 euro een grote Bintang bier verkopen die al de hele dag naar jou zit te knipogen. Het biertje wordt bezorgd en binnen twee minuten laat je een aantal harde boeren, omdat hij toch sneller op is dan verwacht.

Na een biertje te hebben gedronken en wat te zwemmen wordt je vaak wat rozig. Dit geeft jou de gelegenheid even een half uurtje weg te dommelen. Het begint met wat knikkebollen, waarna je het gescheten vindt en gewoon even gaat liggen. Bij het wakker worden, met het slijm nog aan je lip, duik je de zee in en hoop je niet op een rog te gaan staan. Dit gaat waarschijnlijk allemaal net goed. Je besluit maar weer je hut in te gaan. Je doet je oortjes in om de heerlijke muziek van Earth, Wind an Fire en de Dijk te luisteren. Met je ietwat stijve heupen bounce je mee uit de maat op de muziek en schiet het nog net niet in je rug. Je vrouwtje zit nog naast je met de Libelle en haar notensalade met veel fruit. Jij besteld nog even een biertje en zegt dat je de rekening later wel ziet verschijnen.

“Je betaalt 5 euro en ze mag een uurtje op je rug dansen.
Niet dat ze er iets van kan, maar goed.

Een half uur later komt er een bejaarde Indonesische vrouw met een vreselijk grote hoeveelheid haar boven haar lip. Ze vraagt of ze je even mag masseren. Aangezien je griet geen zin heeft om dit te doen, omdat jij het ook niet bij haar hebt gedaan, vind je het allemaal wel prima. Je betaalt 5 euro en ze mag een uurtje op je rug dansen. Niet dat ze er iets van kan, maar goed. Je hoeft niks vandaag. Dus waarom geef je die vrouw niet even de kans te genieten van jouw gespierde en behaarde rug?

De middag duurt voort, je kijkt met één open nog een aflevering van je favoriete serie, neemt nog een duikje en geeft je vrouw een zoen. Dan begint de trek toch toe te nemen en heb je wel zin in chips, het liefst heel veel. Gelukkig heb je bij aankomst vier zakken gekocht, waardoor je een mooie voorraad hebt. Met een nieuwe Bintang en die zak naturel ribbel chips naast je voel je jezelf de koning van het eiland. Even zet je je zonnebril af om te kijken of alle andere meiden op het strand wel naar je kijken. Je laat de chips kruimelen in je borsthaar en geeft verder helemaal nergens om.

Maar ja, je wilt natuurlijk meer. Je hebt gezien dat er iets verderop een pizzeria zit en zegt tegen je vrouw dat ze er uit ziet alsof ze enorme trek heeft. En of dat nou wel of niet het geval is, jij hebt wel trek. Dus je gaat gewoon en haalt drie pizza’s. Twee voor jou, één voor je grietje. Met nog één nieuwe Bintang in je mik geniet je van de prachtige sunset. Ondertussen geef je je vrouw, pratend met een dubbele tong, nog een mooi compliment over hoe mooi ze eruit ziet in bikini. Dit alles in de hoop dat je er nog even op mag.

Rond 20.00 uur, met je pizza net achter je kiezen, begin je toch wel een beetje in te kakken. Je vraagt je partner of ze ook niet toevallig heel moe is. Vaak is dit niet het geval en zit ze overheerlijk te genieten van dit magische momentje samen. Zelf begin je weer langzaam weg te dommelen. Van dat geile gevoel dat je hebt na vier bier is niks meer over en je zegt dat je even moet pissen. Vervolgens maakt je vrouw je om 23.00 uur gepikeerd wakker met de mededeling dat ze eigenlijk wel zin had in een vrijpartij, maar dat het nu niet meer hoeft. Je neemt het aan en besluit verder te slapen. Hier komen we morgen wel op terug.

Wanneer je een vrouw nogal leuk vindt, ga je je blijkbaar aardig aanpassen
en doe je dingen die je nooit voor had kunnen stellen.
En stiekem vind je dat eigenlijk heel erg leuk.”

Dan schiet je wakker en lig je naast je vriendin om haar voeten te masseren. Je realiseert je opeens weer dat je de hele dag vruchtensapjes hebt gedronken en açaí bowls besteld hebt. Je bent braaf in je hut blijven zitten, omdat je niet naar buiten mocht wegens je verbrande rug. De massage van die oude vrouw heb je niet gehad, aangezien je vrouw niet wil dat er anderen aan je zitten. Je blijkt om 21.00 uur naar bed te zijn gegaan na nog een aflevering van Gossip Girl te hebben gekeken, wat je blijkbaar opeens leuk vindt. Wanneer je een vrouw zo leuk vindt, ga je je blijkbaar aardig aanpassen en doe je dingen die je nooit voor had kunnen stellen. En stiekem vind je dat eigenlijk heel erg leuk.

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...