Leuke weetjes over Australië

Inmiddels wonen wij al weer ruim een jaar in Australië en daarom lijkt het ons leuk wat leuke weetjes over het leven in Australië hier met jullie te delen. Hieronder een lijst met feitjes waar jij wellicht nog niet van op de hoogte was:

Wanneer je naar Australië gaat hoor je vaak verhalen over de enge dieren. Hieraan is werkelijk niks aan gelogen. Van alle beesten hebben we eigenlijk alleen de krokodil nog niet gezien. Dat betekend dat we spinnen zo groot als je hand, slangen, haaien, walvissen, kakkerlakken, kangoeroes, koala’s en wallaby’s allemaal al langs hebben zien komen. En als zelf benoemde Freek Vonk van het Zuidelijk halfrond is dit een mooie bijkomstigheid.

De benzineprijzen in Australië  2x zo goedkoop zijn als in Nederland. Je betaald hier op een goeie dag maar 80 eurocent per liter.

De afstand van Perth aan de westkust naar Sydney aan de oostkust is zo’n 4500 kilometer. Dit is ongeveer van Nederland naar Georgië. Niet iets om met bijvoorbeeld je skelter te doen dus.

Het klinkt misschien niet heel fris, maar de mensen eten hier dus regelmatig kangoeroe. In feite hebben wij elkaar goed leren kennen tijdens het eten van dit vaak taaie vlees. Wil je dus ooit romantisch doen, neem dan een hap van onze springende maatjes.

Wanneer je in Australië iemand gedag zegt, krijg je hoe dan ook de vraag hoe het met je gaat. Het boeit ze 9 van de 10 x eigenlijk geen reet of het goed of niet goed gaat. Toch vragen ze het even ?

 In West-Australië zie je op veel plekken rondom Perth Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners, rond fladderen. We bedoelen letterlijk fladderen, aangezien de helft van deze mensen stijf van de drugs lijken te staan. Wil je meer weten over de Aborigonals in Australië, klik dan hier.

Een sixpack bier kost hier zo’n 13 euro, wat het ongeveer 2x zo duur maakt als in Nederland. Toch lijkt niemand er om te geven, wat drinken kunnen ze hier wel.

In Australië gebruiken veel mensen afkortingen voor bepaalde worden. Zo is een barbecue een barbie en krijgen veel plaatsnamen een verkorte naam. Scarborough wordt Scarbs, Freshwater wordt Freshie and Bundaberg wordt Bundy.

De koala en de quokka’s zijn buideldieren die alleen in Australië leven en nergens anders op de wereld.

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...