Labuan Bajo, jouw ingang naar Komodo National Park

Labuan Bajo is het toegangsoord naar het Komodo National Park. Veel mensen die een tour door de Komodo eilanden gaan doen, slapen vóór en na de tour in Labuan Bajo. Deze stad, gelegen op het eiland Flores, leeft van de visserij en geeft je echt even het gevoel dat je terug in de tijd gaat. In Labuan Bajo zelf is niet heel erg veel te doen. Het is een lange hoofdstraat met veel duikshops, restaurants, massages en scooter verhuurders. Niks geks dus. Labuan Bajo is een prachtige plek om vanaf verschillende plekken de sunset te zien. Met uitzicht op het Komodo National Park zie je de zon verdwijnen in zee met in de verte de eilanden.

Flores

Aangezien het klimaat Flores vrij droog is, is het er heet en vochtig wat leidt tot veel natte plekken op je lichaam. Maak je dus niet te druk! Vanuit Labuan Bajo kun je een scooter huren en het eiland verkennen. Redelijk in de buurt zijn een aantal mooie watervallen en de Rangko Cave, een mooie grot dat het nodige klim – en klauterwerk vereist. Je kunt hier over de goede wegen heen rijden wat bovendien een aantal prachtige vergezichten geeft. Mocht je dit liever met een privé chauffeur doen is dit uiteraard ook mogelijk, al betaal je iets meer.

Eten en drinken

Zoals op zoveel plekken in Azië is ook het eten in Labuan Bajo verrukkelijk. Er zijn meerdere plekken in de hoofdstraat, waar je van een paar oude dames lokale specialiteiten kunt kopen voor een appel en een ei. Wil je graag weer eens iets westers proberen is La Cucina een modern Italiaans restaurant, waar je een goede pizza kunt scoren. Ook is er elke dag in de haven verse vis op te halen. Schrik niet van de bende, de vis schijnt er fantastisch te zijn.

Slaapplekken in Labuan Bajo

Seasta Hostel – Hier hebben wij voor onze tour geslapen. Dit is een zeer modern, gloednieuw hostel waar je 15 euro per nacht voor betaald. Je hebt uitzicht over de gehele stad en de kamers en chillruimtes zijn van ongekende schoonheid. Een echte aanrader, maar misschien beter voor na de tour. Je hebt immers 4 of 5 dagen geen luxe gehad.

Ciao Hostel – Na de tour hebben wij nog 3 dagen in dit hostel geslapen. Het is er vrij rustig en geeft een prachtig uitzicht over het National Park. Er gaan gratis pendelbussen van en naar de stad en het vliegveld. Een nacht in een 6-persoonskamer kost 12 euro per nacht.

Vanaf Labuan Bajo ben ik meegegaan op een meerdaagse boottour en de mooiste duiken uit mijn leven gedaan met o.a. mantaroggen!

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...