Hiken in Hawaii: voor de echte dare-devil

 

Hiken in Hawaii kan hier en daar best voor wat spanning zorgen. Maar is dat niet een van de redenen waarom je überhaupt naar Hawaii gaat? En als je denkt dat je echt een dare devil bent, ga dan altijd net even verder dan wat aangegeven is. Dit brengt je naar enkele van de mooiste plekken op de wereld. Dus vul je fles, trek je stoute schoenen aan en ga ervoor!

De natuur van Hawaii

Hawaii is een van de beste bestemmingen voor een avontuurlijke wandeling. Bekend van de ruige landschappen met vulkanen, bergkammen, kliffen, prachtige uitzichten en de smalle paadjes is dit absoluut iets wat je niet mag missen tijdens je bezoek in Hawaii. Als je een beetje beweging wilt zijn hier meer dan genoeg mogelijkheden voor. Buiten dat je lekker kan surfen in Hawaii, is wandelen hier ook een toffe activiteit. Je moet echter niet al te bang zijn aangelegd, want er zijn paden van een halve meter breed met aan beide kanten een afgrond van honderden meters. Wij zijn niet bang aangelegd dus wij gaan proberen jullie zover te krijgen dat jullie dit ook gaan ondernemen. Hiken in Hawaii is niet voor de bangeriken onder ons.

Hiken in Hawaii: onze favoriete wandelingen

Black Sand Beach and Blowhole, Maui

Afstand: 1,1 kilometer

Duur: 1 uur

Hoogteverschil: 24 meter

Highlights: Strand met zwart vulkanisch zwart en prachtige kleurcontrasten van de zee en jungle.       

Google Maps: Waianapanapa BH

Na een lange tijd in de auto door te hebben gebracht, met de 620 bochten tijdens de Road to Hana, wil je vast even testen of je nog wat gevoel in je reet hebt. Zo ja, dan heb je wel een frisse duik en wat beweging verdiend. De Black Sand Beach and Blowhole hike is perfect voor een korte stop. Je kan er even de zee in en daarbij aanschouw je het volledig zwarte strand. Dit alles komt door talloze vulkaanuitbarstingen die op Maui hebben plaatsgevonden. Na een duik is het fijn om even een klein stuk te lopen (of andersom) en daarbij kun je richting een blowhole lopen. Dit is eigenlijk vooral een rotsformatie waar golven tegen aan klappen, wat een aardige ‘splash’ veroorzaakt. De lichtgroene planten, blauwe zee en prachtige luchten zorgen voor een aangenaam contrast.

Hiken in Hawaii

Pipiwai Trail, Maui

Afstand: 6,5 kilometer

Duur: +- 3 uur

Hoogteverschil: 198 meter

Highlights: Bamboo bomen, waterval

Google Maps: Pipiwai Trail

Na de Road to Hana rijd je als het goed is verder richting het zuiden van Maui. Op een gegeven moment kom je aan bij de Pipiwai Trail, een echte aanrader volgens ons. De wandeling in het Haleakala National Park is waarschijnlijk een van de meest diverse wandelingen op Maui. Je hoort constant een kleine rivier stromen, ziet duizenden bamboe bomen en eindigt bij de 121 meter hoge Waikoma waterval. Belangrijk om te weten is dat je op de heenweg van deze wandeling omhoog gaat en tijdens de terugrit uiteraard omlaag. Hiken in Hawaii gaat namelijk niet over rozen. Je eindigt hoe dan ook met een natte bilnaad, maar je wil toch zo graag een mooie waterval zien? Onder de waterval kun je in ieder geval heerlijk afkoelen. Dat maakt het deze wandeling meer dan waard!

Pipiwai Trail

Pa Ka’aoa Trail, Maui

Afstand: 1 kilometer

Duur: 45 minuten

Hoogteverschil: 41 meter

Highlights: de zonsopkomst – en ondergang.

Google Maps: Haleakala Visitors Center

Rijd naar de top van de Haleakala vulkaan voor een van de meest prachtige natuurverschijnselen. Wanneer je een mooie zonsopkomst, zonsopkomst of duizenden sterren wilt zien, is deze hike er een die je niet mag missen. Zorg alleen wel dat je op het goede moment aanwezig bent. Op internet kun je precies uitzoeken wanneer de zon opkomt en weer onder gaat. Zoek boven het bordje met daarop Pa Ka’aoa Trail en je start je hike bij het Haleakala Visitor center. Vervolgens loop je over een grindpad met uitzicht over de Haleakala vallei. Op dit moment begeef je jezelf op zo’n 3000 meter, wat het vrij fris maakt. Dit geeft verder wel een unieke belevenis. Neem in ieder geval warme kleren mee, aangezien het er ook flink kan waaien. Hiken in Hawaii laat je dus ook direct kennismaken met alle klimaten.

Hiken in Hawaii

Iao Needle Trail, Maui

Afstand: 600 meter

Duur: 45 min

Hoogteverschil: 50 meter

Highlights: Groene bergkammen, riviertje

Google Maps: Iao Valley State Park

Als je een rustige hike wilt doen, zijn er hier ook zat van te vinden op Maui. Voor ons was dit een welkome ochtendwandeling, voordat we verder naar het noorden reden. Je rijdt het Iao Valley National Park in en betaald zo’n $5 voor de entree. Het beste is om deze wandeling in de ochtend te doen, aangezien de wolken op dat moment nog in de vallei hangen. Dit geeft een magisch beeld, wat een mooie belevenis is. Het is een korte wandeling tussen de grote groene bergen met daartussen een klein riviertje. Je voelt je intens klein als je links en rechts naast deze bergen staat. Het riviertje is ideaal voor een korte duik en om even af te koelen. Tijdens deze wandeling zie je verder een hoop prachtige en bijzondere planten.

Hiken in Hawaii

 

Awa’awapuhi Trail, Kauai

Afstand: 5,15 kilometer

Duur: 4-5 uur

Hoogteverschil: 500 meter

Highlights: Wandeling over smalle paadjes met diepe afgronden en het enorme uitzicht.

Google Maps: Awa’awapuhi Trail Parking

Rijdt richting het Koke’e State Park en parkeer je auto langs de weg of op de parkeerplaats van de Awa’awapuhi Trail. Deze wandeling brengt je naar een van de engste plekken waar je ooit zult wandelen. Na 2 uur naar beneden te hebben gewandeld kom je aan bij het uitzichtpunt in de Kalalau Vallei. Nu begint het pas echt. Je kunt hier nog een stukje verder naar beneden lopen, waarna je uitkomt bij een heel smal paadje met een gaatje. Aan beide kanten is een afgrond van zo’n 500 meter, wat betekend dat een slippertje redelijk fataal kan zijn.

Het is een bizarre ervaring om hier te klauteren, terwijl je weet dat het enorm link is. Je loopt letterlijk boven de helikopters die de mensen de omgeving laten zien. Deze wandeling is echt alleen voor de echte stoere mensen onder ons. En laten wij nu verdomd stoer zijn. Eng? JA! Doodsangsten? JA! Was het het waard? ABSOLUUT!! Zorg wel dat je goede schoenen aan heb. Wij hebben deze wandeling namelijk beiden op Vans gedaan, waardoor we nog wel eens uitgleden. Wij raden wel aan om wat stevigere schoenen aan te trekken als je gaat hiken in Hawaii.

Hiken in Hawaii

Kalepa Ridge Trail, Kauai

Afstand: 3,1 kilometer

Duur: 3 uur

Hoogteverschil: 186 meter

Highlights: Het feit dat het illegaal is, afgronden, bizarre uitzichten

Google Maps: Kalalau Lookout

Deze wandeling is echt alleen voor de echte avonturiers die van spanning een enorme kick krijgen. En van een beetje risico ga je niet dood, dus ga ervoor zouden wij zeggen. Er is 1 grote reden waarom het spannend en risico vol is: de hike is namelijk officieel gesloten. Toch gaan er dagelijks tientallen mensen de uitdaging aan, wanneer de ‘fake’ beveiliging even niet oplet. Wij hebben dit ook gedaan en we wisten niet wat we mee maakten. Uiteraard het gevoel dat je iets doet wat niet mag, maar qua natuur zijn dit dingen die bijna niet te evenaren zijn. Er is bijna niemand om je heen. Je voelt je alleen op de wereld en het is intens stil. In de vallei zie je gigantische witte vogels vliegen. Je loopt veelal op hele dunne paadjes, waar een slippertje fataal kan zijn.

Stiekem langs het hekje


Wanneer je deze hike wilt gaan doen, rij je richting de Kalalau Lookout. Hier kun je de auto gratis parkeren. Ten eerste kun je hier genieten van het prachtige uitzichtpunt. Aan de linkerkant van dit het staat een bordje dat de hike gesloten is. Je kunt er echter gewoon langs glippen en anders gewoon over heen klimmen. Er staan 2 niet professionele beveiligers die de mensen het e.e.a. vertellen en zeggen dat de Kalepa Ridge Trail verboden is en dat als je het toch doet er flinke sancties en misschien zelfs wel een rechtszaak volgt.

Stiekem langs het hekje

Toen wij er stonden zagen we steeds stiekem mensen over het hek springen en beginnen met de wandeling. Toen de beveiliging even een bakkie koffie ging doen namen wij ook de gok en sprongen we over ditzelfde hek en begonnen we aan ons avontuur. We voelde ons echte bandieten! Vervolgens loop je ongeveer een uur naar beneden en kun je eigenlijk elke 5 minuten wel stoppen om een foto te maken. Dit was zo intens gaaf!

Hiken in Hawaii

Hanakapiai Falls Trail / Kalalau Trail, Kauai

Afstand: 13 kilometer

Duur: 7 uur

Hoogteverschil: 699 meter

Highlights: Prachtige uitzichten, gigantische waterval, romantisch

Google Maps: Ke’e Beach

De Hanakapiai Falls Trail is een van de meest populaire hikes op Kauai. En dat is niet zonder reden. Je loopt namelijk langs de wereldberoemde Na Pali Coast. Daarbij breng je een bezoek aan een van de mooiste watervallen van het eiland. Je begint je hike bij Ke’e Beach, zorg echter wel dat je van te voren geboekt hebt. Er zijn dagelijks maar 900 toegangsbewijzen tot dit park om alles enigszins intact te houden. Je komt uiteraard ook alleen maar binnen wanneer je de beschikking over dit ticket hebt. Je hebt ook de mogelijkheid een shuttle bus te boeken die je voor $11 naar het park brengt. Wij waren helaas te laat en moesten met deze shuttle bus, maar dit heeft de pret allesbehalve verpest. Je kunt 30 dagen van tevoren een ticket boeken op https://www.kauai.com/hanakapiai-trail.

Halverwege verder richting de waterval

Het begin van de Hanakapiai Trail is hetzelfde als de Kalalau Trail. Je loopt richting Hanakapiai Beach over een modderig pad met een aantal flinke obstakels, waardoor je wel over enigszins een beetje conditie moet beschikken. Je hebt wel bijna de gehele tijd een prachtig uitzicht over de Na Pali Coastline. Het is perfect voor de liefhebber van een beetje avontuur. Wanneer je na ruim 3 kilometer aankomt op Hanakapiai Beach kun je ervoor kiezen om landinwaarts richting de waterval te lopen of de Kalalau Trail verder te lopen.

Wij raden aan richting de waterval te gaan wat nog ruim 3 kilometer lopen, klimmen en klauteren is.  Je gaat echter wel naar een waterval van meer dan 100 meter hoog wat in onze ogen de mooiste waterval van Hawaii is. tijdens de wandeling waan je je midden in de jungle. Bij aankomst bij de waterval heb je een heerlijk natuurlijk zwembad voor je waar je lekker in kunt afkoelen. Je kunt achter de waterval doorzwemmen want een gaaf gevoel geeft.

Hiken in Hawaii: ons romantische momentje

Wat deze hike voor ons nog specialer maakt is dat wij onder deze waterval onze relatie zijn begonnen. Als we dan toch ergens moeten starten, dan maar onder een waanzinnige waterval in Hawaii. Niet gek toch!? Dus bij deze direct ook de tip. Wil jij je geliefde of wat dan ook verrassen met iets romantisch. De vrouwtjes schijnen het hier heerlijk te vinden ?

Voormeer informatie over hiken in Hawaii, download de AllTrails app in the Appstore of Play Store.

Hiken in Hawaii

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...