7 onmisbare highlights van Lombok op de scooter

Zoals eerder besproken vinden wij Lombok met de scooter ontdekken veruit het aller leukste om te doen! Je huurt al een scooter voor een laag prijsje van tussen de 5 en 10 euro per dag. Kijk wel uit voor de scooters die net even wat harder gaan dan in ons kikkerlandje. Ervan uitgaande dat je dit volledig onder controle hebt kan jij in alle rust genieten van de prachtige Tiu Kelep waterval, een zogenaamd roze strand dat echt roze is en talloze andere prachtige verborgen stranden. In deze blog vertellen we jou over onze 7 highlights van Lombok met de scooter. Dus helm en stoer brilletje op, haar los, koud bier in je buddy, tengels op het gas en gaan!

We hebben onze highlights van Lombok beschreven vanaf twee locaties, Kuta en Senggigi. Zelf hebben wij de meeste tijd doorgebracht rondom Kuta. Maar ook vanuit het dorpje Senggigi kun je een aantal prachtige tochten maken en ook vertrekken de boten hiervandaan richting de Gili-eilanden. Hieronder de highlights per locatie voor jou op een rijtje.

Onze highlights van Lombok

Vanuit Kuta

1. Pink Beach

Op zo’n 2 uur rijden van het centrum van Kuta vindt je Pantai Segui, oftewel Pink Beach. Dit bijzondere strand staat bekend om het echt roze zand en daarbij behorende turquoise zee. Plan je bezoek tussen 12 en 3 uur ‘s middags. Op dit moment van de dag staat de zon op z’n hoogst en is de roze kleur het felst. De route er naartoe is prachtig, waarbij je verschillende dorpjes passeert en af en toe flink off road rijdt.

LET OP! Apen. Deze vrij grote krengetjes zijn niet bang voor toeristen en gaan er gerust schaterlachend met je spullen vandoor. Het is waarschijnlijk geen goed idee, maar wat ons betreft mag je er best eentje een hoek geven.

2. Goa Buwun Prubu (Bat Cave)

In de directe omgeving van Kuta, laten we zeggen binnen een half uurtje rijden, vind je een prachtige vleermuizengrot genaamd Goa Buwun Prubu. Deze grot zit vol met vleermuizen en dat is de ruiken ook. Toch komen veel mensen hier om een andere reden. Om 12 uur schijnt de zon hier precies naar binnen, wat een prachtig verschijnsel geeft. Vele fotografen komen hier naartoe om dit vast te leggen. Je zal het niet geloven, maar wij waren hier om 1 uur, waardoor we het allemaal mis hebben gelopen. Maar op foto’s ziet het er prachtig uit.

3. Tanjung Aan

Tanjung Aan is wellicht het beest bekende strand van Lombok. Op zo’n 15 minuten van Kuta vind je hier turquoise water, palmbomen, heerlijke lokale eettentjes en genoeg te doen aan watersporten. Zo is het een goede plek om te leren surfen. Door de wat kleinere, rustige golven is dit het ideale startpunt van jouw surfcarrière. Ook het huren van een SUP is hier stiekem gewoon een must. Lekker peddelen, om je heen kijken en genieten van de prachtige omgeving. Wat wil je eigenlijk nog meer? Wil je gewoon op je ligstoel genieten met een goed boek lurkend uit een kokosnoot, is dit ook een prima optie.

4. Zonsondergang op Bukit Merese

Op zo’n 15 minuten van Kuta vind je de perfecte plek om van de sunset te genieten. De zon gaat onder in zee en daarbij heb je prachtig uitzicht over de bergen en dorpjes van Lombok. Je parkeert je scooter en na een kleine wandeling van 5 minuten kun je jouw perfecte plek op zoeken. Ook hier de tip om af en toe iets verder door te lopen om de menigte te omzeilen. Je kunt op deze ‘berg’ overigens een lekker koud biertje of kokosnootje kopen van de locals, waarbij je hen ook meteen helpt. Ook de kindjes zijn enorm vriendelijk. Zij moeten van hun ouders vaak armbandjes verkopen. Je maakt ze echter veel blijer met een dolletje of dansje.

5. Surfen in Gerupuk

Dit is de favoriet van Lianne! Voor de perfecte ‘cruisy’ longboard golven zijn er de surfspots bij Gerupuk. Binnen een uurtje scooter je hier naar toe, waarna je een lokaal bootje moet nemen naar de gewenste spot. Voor zo’n 20 euro huur je een board en brengen ze je naar waar jij heen wilt. De kapitein zal hier 2 uur lang op je wachten, waarbij jij alle tijd hebt je lekker uit te leven. Voordat je gaat kun je je hier alvast even inlezen over welke spot het beste bij jou past. Wij hebben een top sessie gehad bij ‘Don Don’s’.

Voordeel van deze surfspots is dat de bodem veelal bestaat uit zand en zeewier, en niet uit vlijmscherp koraal. Mede hierdoor is ook zeker voor de minder ervaren mensen onder ons zoals Thom, een prachtige belevenis!

Vanuit Senggigi

6. Tiu Kelep watervallen

Dit is waarschijnlijk een van de mooiste highlights van Lombok. Deze waterval mag je daarom absoluut niet missen. Op een kleine 2 uur rijden van het dorpje Senggigi vind je de mooiste, meest ‘Instagram-waardige’ waterval van Lombok, Tiu Kelep. Wij zijn toch ook maar gaan kijken, wat het echt meer dan waard was. Wij, als zelfbenoemde waterval specialisten, hebben deze waterval in onze top 3 gestald. En dat zegt genoeg volgens ons!

Note: De Tiu Kelep waterval ligt aan de voet van de Rinjani vulkaan. Afgelopen jaar is dit gebied hard getroffen door een dodelijke aardbeving, waardoor er honderden huizen verwoest zijn. Mensen zijn hierbij alles kwijtgeraakt en hebben helaas geen ‘extra potje’ geld op de bank staan. Wanneer je aankomt bij deze waterval, zal je ongetwijfeld gevraagd worden om een toeslag te betalen en een daarbij behorende gids. De route naar de waterval is heel makkelijk om zelf te lopen, echter is dit volgens hen ‘onmogelijk’. Help je mede mens een handje en laat voor 20 euro een leuke gids je meenemen naar de watervallen. Als je geluk hebt neemt hij een lekker koekje mee en schiet nog een mooi plaatje.

7. Rinjani vulkaan

Wij waren helaas niet in de gelegenheid deze enorme berg te beklimmen en een meerdaagse tocht te doen. Wanneer wij ooit terug naar Lombok gaan, wat ongetwijfeld zal gebeuren, gaan wij dit 100% zeker doen. Wij zijn er zelf dus niet geweest, maar je kunt er meer over lezen bij onze vrienden van Expeditie Aardbol, zij hebben er een leuk stuk over geschreven. Klik hier om de blog over het beklimmen van Mount Rinjani te lezen.

Foto door Expeditie Aardbol

Sengiggi is tevens de plek vanaf waar je naar de verschillende Gili eilanden vertrekt. Lianne is op zowel Trawangan, Air als Meno geweest tijdens haar back pack reis. Deze keer zijn wij samen naar het idyllische Gili Meno geweest. Lees hier meer over de Gili’s!

Ben jij klaar om alle highlights van Lombok te ontdekken, lees dan ook snel meer over Kuta.

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...