Het leven als Digital Nomad, vreemde ervaringen bij de massage en werken met een natte rug

Degenen die ons een beetje gevolgd hebben, weten dat wij de afgelopen tijd in Nederland hard hebben gewerkt om een locatie onafhankelijke baan te creëren. Even heel simpel gezegd: Lianne maakt content voor social media, Thom kan goed schrijven. En daar hebben wij nu een baan van gemaakt. Een baan die we waar dan ook ter wereld uit kunnen voeren, mits we goed internet hebben. Dit avontuur is inmiddels gestart in Sri Lanka. We hebben de afgelopen dagen alweer een hoop leuke en vreemde dingen meegemaakt. In deze blog vertellen we je over ons leven als startende Digital Nomads, vreemde ervaringen bij de massage en het werken met een natte rug.

Onze tijd in Nederland

Na pak hem beet 3 jaar Australië hebben wij de afgelopen 6,5 maand in Nederland vertoeft. In de eerste plaats om onze vrienden en familie te zien. En natuurlijk om ons eigen bedrijf vorm te geven. Als we er zo op terugkijken kunnen we beiden concluderen dat we een geweldige tijd hebben gehad. Goede gesprekken, wijze lessen en een erg goed gevoel.

Was het wennen in het begin? Absoluut. Je hebt jarenlang een ander leven gehad dan je gewend bent in Nederland. Dat vergt wat aanpassing, waar we uiteindelijk weer goed doorheen zijn gekomen. Het belangrijkste dat wij gerealiseerd hebben is het feit dat we altijd goed zitten in Nederland. No matter what!

Bruiloft                              

Op zakelijk gebied, wat zelf vrij chique vinden klinken, ging het als een jekko. Bijna net zo snel als de zweetdruppels die momenteel van mijn nek richting de banus druppelen. Het heeft ons enigszins verbaasd hoe makkelijk het ging. Natuurlijk hebben we er af en toe tot ’s avonds laat keihard aan gewerkt. Maar het blijkt inderdaad dat het niet uitmaakt als je iets leuk vindt. We wilden niet weggaan met een paar opdrachtjes en een inkomen waarmee we net een broodje döner kunnen kopen.

Afscheid in Nederland

In januari merkten we al dat het aan de opdrachten niet zou liggen, waarna we besloten een enkeltje naar Sri Lanka te boeken. En dat is exact de plek waar we nu zitten. Het was weer tijd om doei te zeggen tegen het thuisfront. Het is en blijft altijd een rotmoment om gedag te zeggen tegen de mensen om wie je geeft. Zeker omdat we weten dat we ze voorlopig niet zien. Vooral het doei zeggen tegen de ouders, zusjes en broertje blijft echt een *** ding om te doen. Het schijnt er echter bij te horen. En buiten dat is het natuurlijk alleen maar mooi om te realiseren wat je thuis hebt zitten. Daarnaast zijn er genoeg ergere dingen gaande op de wereld!

 

De aankomst in Sri Lanka

Vier jaar geleden is Lianne al eens in Sri Lanka geweest. Tijdens een rondreis raakte ze nogal verknocht aan de zuidkust, waarna de keuze snel op Weligama viel. Weligama is een kleine kustplaats naast het iets bekendere Mirissa. Drie keer raden waar deze plek voornamelijk om bekend staat? Precies, walvissen en surfen. Buiten de heerlijke temperatuur en de zon is dit precies wat wij leuk vinden. O ja, en we gaan zondag op safari op zoek naar de olifanten!

Een vreemde ervaring bij de massage

Dat sommige dingen er in Azië anders aan toe gaan, moge duidelijk zijn. Wat te denken van een heerlijke massage? Na een lange reis, waarbij je urenlang krom hebt gezeten in een vliegtuig, is het heerlijk een goede massage te nemen. Gewoon even voor de ontspanning. Kijk, dat het niet fris is om twee zweterige, zompige lichamen van een massage te voorzien, is begrijpelijk. Maar om nu direct met vreemde voorstellen te komen gaat ons wat ver.

We kwamen binnen bij een ietwat duistere massagezaak, waarbij twee kleine dames ons op stonden te wachten. Die hadden wel zin om een massage te geven. We werden gedirigeerd richting een tamelijk goor hokje met een zwart gordijn tussen de twee massagetafels. De dames draaiden er niet omheen en begonnen al vrij rap met de grove massage. Heerlijk als je nog zand op je kuiten hebt.

Ik had het idee dat het masseren vrij snel ging, aangezien ik me na een minuut of twintig al moest omdraaien. De ervaren massage liefhebbers onder ons weten dat het masseren van de achterzijde vaak langer duurt dan de voorkant. Op een bepaald moment fluisterde de vrouw iets onverstaanbaars in mijn oren. Of ik nog zin had in een special surprise of zoiets? Ik dacht eerst aan een zakje zure matten, maar deze vrouw had andere plannen. Toen ik naar mijn geslacht wees, begon ze te lachen en knikte ze bevestigend. Dit in combinatie met haar vinger die naar haar mond ging en het ‘sssttt’ geluid maakte. En die vervolgens richting Lianne wees. Of ik zin had in een kleine handjob en dat we dat prima geheim konden houden voor Lianne. Nee, bedankt!

De eerste werkdag

Vandaag was het dan toch tijd voor de eerste werkdag. En het gekke was dat we in het weekend al zeiden dat we stiekem best wel zin hadden om te gaan werken. Dit hebben we beiden echt nog nooit gehad. Goed teken, toch!? We hebben vandaag in het café bij ons huis gezeten en heerlijk gewerkt. We werden vanochtend nog gestoord door een paar apen die mango’s uit de boom wilden trekken. Op die momenten besef je echt dat het begonnen is. En werken én het avontuur! We moeten zeggen dat we elkaar vandaag al een paar keer hebben aangekeken met die blik van ‘kijk die twee pruimen nou zitten joh’.

 

Time to Surf

Wij gaan de laptops nu dichtklappen en ons klaarmaken voor de tweede surfsessie. Op deze manier komen wij de week wel door en dit belooft veel goeds. Voor nu blijven we twee maanden in Sri Lanka en vertrekken we vervolgens voor een maand of 3 a 4 naar Bali.

Al met al kunnen we concluderen dat we blij zijn met de start van ons avontuur. Houd onze Instagram in de gaten voor leuke stories over het leven in Sri Lanka en alles wat daarbij komt kijken.

Leuk dat je onze blog weer hebt gelezen!

Liefs,

Thom en Lianne

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...