Glampen en het beklimmen van Mount Batur

Het leven op Bali is bruisend. Je moet altijd je ogen openhouden in het verkeer, ziet altijd weer een nieuw cafeetje opdoemen en moet af en toe strijden om een golf voor jezelf te hebben. Zeker in de wat drukke plekken als Canggu, Seminyak, Kuta en Uluwatu. Of je nu op Bali woont of hier op vakantie bent, allemaal hebben we wel eens behoefte aan rust. En precies dat kan je doen rondom de vulkanen van Bali. Eén van de vetste dingen je hier kunt doen is glampen en het beklimmen van Mount Batur, een prachtige vulkaan op Bali. Een trip die we iedereen aanraden.

Waar ligt Mount Batur? 

Mount Batur is een vulkaan in het noordoosten van Bali. Deze berg is een kleine 1800 meter hoog en ligt naast een prachtig meer en het stadje Kintamani. Het is ongeveer een uurtje rijden vanaf het populaire Ubud en ruim twee uur vanuit Canggu en Kuta. Dit betekent dat je deze vulkaan kunt bezoeken tijdens een dagtrip. Maar waarom neem je niet lekker de tijd en boek je een overnachting aan de voet van Mount Batur?

Ondanks het feit dat hij met deze hoogte bij lange niet tipt aan de ruim 3 kilometer hoge Mount Agung, is deze vulkaan een van de mooiste bezienswaardigheden van Bali. Het beklimmen van Mount Batur is dan ook razend populair. En wij snappen inmiddels wel waarom. 

Sunrise Hill Glamping bij Mount Batur

Het beklimmen van Mount Batur stond bij ons al een tijdje op de planning. We hadden alleen geen zin om rond 02.00 uur ’s nachts te worden opgehaald, waarna we eerst nog 2 uur moesten rijden richting de vulkaan. Om die reden hebben we een nachtje geboekt bij Sunrise Hill Glamping. Dit is een plek die elke reiziger moet onthouden. We zijn ’s ochtends op ons dooie gemakkie naar Kintamani gereden, waarna we in de loop van de dag aankwamen bij deze waanzinnige accommodatie. 

Een infinity pool, een schattig tentje, een hottub met heet water uit de vulkaan en een adembenemend uitzicht op Mount Batur. Zomaar vier kenmerken die aan bod komen als we het over Sunrise Hill Glamping hebben. Wij hebben hier een waanzinnige dag gehad, waarna de volgende ochtend Mount Batur zouden gaan beklimmen. Dit is typisch zo’n plek waar je mond spontaan van open valt. En waar Lianne lekker aan haar designs heeft kunnen werken.

Het beklimmen van Mount Batur

Na een heerlijk dag te hebben gechild bij het prachtige zwembad van Sunrise Hill Camping, was het de volgende ochtend om 03.00 uur tijd voor het beklimmen van Mount Batur. Het is een klim die normaal gesproken rond de twee uur duurt. Echter had onze gids, die ons ophaalde bij de Glamping, een slim trucje bedacht. We gingen namelijk met de scooter en konden hierdoor een bijzonder groot stuk van de wandeling overslaan. Een stuk waarop je werkelijk geen hol ziet, omdat het toch in het midden van nacht is. 

Aangezien Mount Batur niet bijzonder hoog is, waren wij uiteindelijk met een uurtje op de top. De enige pech die wij hadden was het feit dat het nogal bewolkt was. Hierdoor hebben we eigenlijk gewoon zonsopkomst kunnen zien. Een flinke domper. Want daar zit je dan met je blije bakkes, terwijl je niets anders dat witte wolken ziet. Toch blijft het een geweldige belevenis om op een vulkaan te zitten. Er zijn veel plekken waar de hete stoom nog uit de grond komt, terwijl je over dunne weggetjes langs de diepe afgronden banjert. Voor ons was dit ondanks het slechte zicht een geweldige avontuur. 

beklimmen van Mount batur

Ben jij klaar voor een avontuur?

Wij begrijpen maar al te goed dat mensen tijdens een vakantie naar Indonesië kiezen voor ontspanning. Niet gek met al die prachtige zeeën en leuke eettentjes. Echter is een vakantie wat ons betreft niet compleet zonder een beetje avontuur en activiteiten. Wij zijn daarom van mening dat het beklimmen van Mount Batur tijdens het wonen of reizen door Bali een absolute must is. Zeker als je dit combineert met pure verwennerij voor jezelf in de vorm van glampen. Wij krijgen er geen rooie rotcent voor. Maar oooh, wat zaten wij lekker bij Sunrise Hill Camp.

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...