Onze droom: een vrij leven als Digital Nomad

We zitten inmiddels al bijna twee jaar samen in Australië. Ze zeggen wel eens dat de tijd kan vliegen en daar is in dit geval niets aan gelogen. Waar Lianne voor onbepaalde tijd op pad ging en het idee had na een jaartje Azië wel weer naar Nederland te willen, is ze alweer drie jaar weg van huis. Thom daarentegen dacht zes maanden als au pair te gaan werken en even naar Azië te gaan, maar kwam een leuk wijfie tegen en vind het avontuur nog allemaal veel te leuk. Toch zijn ook wij bezig met onze toekomst. Want werken in de bouw en in een smoothiebar is uiteindelijk niet iets wat we de rest van ons leventje willen doen. Wij hebben een doel, Digital Nomad worden.

Op het moment van schrijven spreken we net tegen elkaar uit dat een vakantie naar Tasmanië misschien wel leuk zou zijn. Maar wanneer dan? Over een maand of twee? Dan doen we dat toch!?  Het maakt allemaal niet zoveel uit, aangezien we nu de vrijheid hebben en allebei heel makkelijk vrij kunnen krijgen. Deze vrijheid is waanzinnig lekker, aangezien je niet continu met anderen rekening hoeft te houden en toch een geheel eigen indeling van je leven kunt maken. Dit leven zien wij in de toekomst heel erg voor ons. Online werken, zonder baas, locatie onafhankelijk en altijd de vrijheid hebben om te kiezen waar je dit werk uitvoert. Wij zijn op zoek naar het remote leventje als ‘Digital Nomad’.

Niet onze droombaan

Wij vinden het op deze leeftijd nog ideaal om volop te genieten van de mogelijkheden die er zijn. We zijn nog onder de 30, we hebben geen kinderen, zijn gezond, hebben geen hypotheek en andere vastigheden. Het idee heerst dat we eigenlijk kunnen gaan en staan waar we willen. Thom werkt dan nu wel in de bouw en dat verdiend hier wel lekker, maar een echte droombaan voor de komende vijf jaar is dit niet. Ook voor Lianne is het pressen van sapjes ook niet iets waar ze nu direct voor in de wieg is gelegd. Maar wat moeten we dan precies?

Het ‘standaard leventje’ in Nederland

Moeten we terug naar Nederland om te kijken voor een huis en een baan? Moeten we het vertrouwde leven weer oppakken en proberen een stabiele toekomst op te bouwen, aangezien wij ook ooit een kinderwens hebben? Ten eerste moeten we natuurlijk helemaal niets. Maar het zal hoe dan ook gaan betekenen dat wij voorlopig weer een ‘9 tot 5’ baan zullen gaan hebben, waarbij we toch weer vast zullen zitten aan de nodige dingen.

Wij hebben samen best vaak van dit soort gesprekken en merken af en toe ook wel dat het thuisfront, met name dat van Thom, zich wel eens afvraagt of we niet eens wat meer aan de toekomst moeten denken. We zijn er wel van overtuigd dat dit ook voor een groot deel te maken heeft met het gemis, aangezien we al zo lang weg zijn. Daarbij is natuurlijk wel belangrijk om te weten dat het natuurlijk nooit de bedoeling is geweest zo lang weg te zijn. Corona had echter andere plannen.

Zorgen vanuit thuis

Wij denken dat het goed is dat er vanuit thuis wordt meegedacht of dat mensen misschien soms zorgen hebben. Toch denken wij ook dat heel veel van deze mensen nooit het leven hebben geleid wat wij nu leiden en het idee hebben dat wij alleen maar vakantie hebben. Dit zeggen we natuurlijk met alle respect, maar het leventje dat wij nu hebben op zo’n mooie plek in een mooi land is natuurlijk niet voor te stellen als je gewoon in pakweg Schipluiden of Schiedam zit.

Wij krijgen de indruk dat voor heel, heel veel mensen er toch al een vast leventje is uitgestippeld. Na de studie ga je aan de slag bij een bedrijf, je koopt een huis, je neemt een hond of kikker en dan gaat het toch tijd worden voor gezinsuitbreiding. We noemen dit voor het gemak maar even het ‘standaard leventje’, waarbij we natuurlijk bij lange na niet iedereen over een kant willen scheren. Bovendien is er natuurlijk helemaal niets mee en iedereen moet vooral doen waar hij of zij zich het lekkerst bij voelt. Maar wij hebben gewoon nog niet zo’n zin om al te weten hoe ons  leven er over pak hem beet vijf a tien jaar uit ziet. Die ‘spanning’ heeft tot nu toe al zo veel mooie dingen opgeleverd. Wij voelen onszelf hier lekker bij, ondanks dat het misschien voor onzekerheden zal zorgen. Denk hierbij aan het gedoe met visa’s of het feit dat je in een ander continent zit tijdens een pandemie.

Maar hoe zien wij het dan voor ons?

Tegenwoordig zijn er veel jongeren die eigenlijk een beetje tegen hetzelfde aanlopen als wij. De wil om nog volop te genieten van alle vrijheid. De kans is natuurlijk groot dat je wordt geremd in je reizen en vrijheid, wanneer je samen aan een kindje zou gaan denken. Tot die tijd willen wij nog optimaal genieten met z’n tweetjes en daarbij zoveel mogelijk van de wereld zien. En dat is natuurlijk mogelijk als je zou kunnen werken vanaf een laptop. Het enigste wat je dan nodig hebt is een goede internetverbinding.

Zo horen wij van verschillende Digital Nomads dat je bijvoorbeeld in Nederland zou kunnen zitten en werken, maar toch de behoefte krijgen om er even uit te willen. Je zou dan, mocht je genoeg werk hebben, zomaar kunnen bepalen om te gaan overwinteren in Bali of Lombok, zonder dat je er inkomen op verliest. En dan zit je toch in een spotgoedkoop paradijs. Je gaat dus aan de slag als Digital Nomad. Het sleutelwoord in het hele verhaal is in ieder geval: vrijheid!

Aan de bak als freelancer

Op deze manier zouden wij dus als freelancer aan de gang moeten gaan en daarbij onze kwaliteiten aanbieden aan bedrijven of mensen. Zo zien we zelf toekomst in het creëren van content. Met het creëren van content bedoelen we het schrijven van stukken voor websites, bedrijven, social media kanalen, het filmen voor bedrijven en uiteraard de art van Lianne.

Daarbij gaat Lianne vanaf februari Social Media Marketing studeren, wat natuurlijk goed aansluit bij onze ‘droom’. Hier moet natuurlijk heel veel voor gebeuren en we moeten beiden nog heel veel leren. Want hoe krijgen we onze boodschap nu bij het grotere publiek terecht? Hoe krijgen wij het voor elkaar dat mensen ons gaan kennen en geïnteresseerd kunnen raken? Hier ligt een hele grote uitdaging, al hebben we het idee dat we in ieder geval de goede richting op gaan.

Het creëren van bekendheid

Zoals jullie misschien weten hebben wij sinds afgelopen januari 2020 onze eigen Instagrampagina en website. Hier delen wij zoveel mogelijk over ons leventje in Australië. We proberen dit te doen op een humoristische en hopelijk herkenbare manier. We krijgen, naar ons gevoel, best vaak leuke reacties van mensen die het leuk vinden wat wij doen. Dit motiveert ons om hier toch meer mee te gaan doen.

We hebben inmiddels een aantal keren met wat artikelen in bladen als de Viva en het Columbus Travel Magazine gestaan. Daarbij hebben we de Instagram overgenomen van bedrijven als Cheaptickets.nl, Columbus Travel, WeFlyCheap, Holidayguru.nl en bijvoorbeeld Rumag. Ook hier hebben we wat leuke reacties op gekregen en op deze manier proberen we toch ons netwerk enigszins te verbreden.

Vloggen voor een groot bedrijf

Daarbij zijn we nu gevraagd om te gaan vloggen voor een bekend Nederlands bedrijf. Wij hebben altijd gezegd dat vloggen helemaal niets voor ons is. Met je bolle kop op die camera en niet weten wat je moet zeggen is toch wel vrij ongemakkelijk. Toch hebben zij ons gevraagd of wij wekelijks voor hun kanalen een vlog willen maken over ons leven in Australië. Daarom zijn we inmiddels bezig met de eerste beelden en er moet gezegd worden dat het nog altijd flink wennen is. En ondanks dat we altijd wel hebben uitgesproken dat dit niets voor ons zou zijn, willen we er toch voor gaan.

We denken dat het goed is om af en toe even uit die comfort zone te stappen en alles aan te pakken wat we maar kunnen. Uiteindelijk hoeft er maar een gek tussen te zitten die ons leuk vind en je zou zomaar een eerste klusje binnen kunnen hebben en mag je jezelf een Digital Nomad noemen. Klinkt dat even hip!?

De Art van Lianne

Een van de dingen waarvan wij denken dat daar meer uit te halen is, zijn de tekeningen van Lianne. Op dit moment heeft ze al wat leuke projecten gehad als het ontwerpen van geboortekaartjes, tattoos, postcards en bijvoorbeeld bedrijfslogo’s. Daarbij zijn we nu bezig met een project voor een bloemist drie uur ten zuiden van Sydney.

Lianne heeft inmiddels zes Australische bloemen getekend, die de bloemist gaat verkopen als kleine kaartjes die je bij een bloemetje kunt doen. Deze bloemist wilde heel graag onze eerste ‘proefpersoon’ zijn en ons daarbij helpen om meerdere bloemisten zover te krijgen. En dit zijn natuurlijk dingen die overal zouden kunnen gaan lopen. Hier is natuurlijk heel veel mailen en bellen voor nodig, maar het zijn wel kansen. Mocht je dus toevallig een bloemist kennen, stuur ons snel een berichtje! Want we zijn nog op zoek naar de eerste klant in Nederland. Daarnaast kun je al de art van Lianne vinden in onze webshop.

Ook heeft Molen ‘de Walvisch’ in Schiedam allerlei schorten, wanten en t-shirts laten printen met Lianne haar tekening erop. Deze gaan naar maar liefst 75 mensen toe! Gaaf he!?

Buiten ontwerp voor de bloemisten kunnen we natuurlijk heel veel kanten op met Lianne haar talent. Overal moeten logo’s worden gemaakt of worden visitekaartjes afgegeven. We moeten alleen de juiste mensen tegenkomen en ons product via de juiste kanalen op de juiste manier aanbieden. Mocht jij denken dat jij ons hier mee kunt helpen, stuur dan ook even een berichtje!

Wij willen Digital Nomad worden!

Momenteel zijn het nog veel losse flodders en zijn we zeker nog zoekende. Zoals hierboven beschreven hebben wij dus het idee en de plannen om Digital Nomad te worden. Het klinkt misschien een beetje wazig, maar werken op de plek waar je wilt, wanneer je maar wilt? Dan maar wazig! Het zal een hele flinke route worden en we weten dat we beiden af en toe een schop onder onze reet nodig gaan hebben. Toch hebben we het geloof dat wij ooit kunnen zeggen: ‘Wij zijn Thom en Lianne, Digital Nomads!’

Mocht jij tips hebben voor contacten, Lianne haar art of andere inzichten? Stuur ons even een berichtje via Instagram. Bedankt!

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...