De persoonlijke verhalen achter custom designs

Sinds we wat serieuzer bezig zijn met ‘de zaak’ ligt de focus voor Lianne voornamelijk op de custom designs De afgelopen maanden heeft zij zich veel verdiept in de designs die we nu als prints verkopen op de lokale marktjes in Sydney en Manly en op onze webshop. Toch zijn de vetste opdrachten toch diegene die het meest persoonlijk zijn. Om allerlei redenen komen mensen bij ons terecht, juist omdat ze op zoek zijn naar die persoonlijke touch.

Mensen zijn op zoek naar custom designs

Het verschil tussen het maken van custom designs en de al eerder gemaakte prints is groot. In het eerste geval is het veel persoonlijker. Mensen komen met een idee dat zij zelf niet kunnen uitvoeren en hebben daar blijkbaar hulp bij nodig. Hulp die Lianne met haar talent kan bieden. Een van de leuke dingen hieraan is dat Lianne zichzelf meer verdiept in wat de klanten willen, waardoor je elkaar ook persoonlijk leert kennen. Zeker wanneer er vervolgens een project is afgerond, geeft dit een voldaan gevoel.

Dat mensen op zoek zijn naar custom designs is ons inmiddels duidelijk geworden. In de relatief korte tijd dat we serieuzer bezig zijn, komen er toch al snel leuke klussen tevoorschijn. Mensen die graag een tattoo willen, mensen die een persoonlijke herinnering willen of het ontwerp van een logo. Hierdoor worden we ook weer uitgedaagd. Lianne die zichzelf probeert te blijven verbeteren in alle verschillende patroontjes en Thom die op de achtergrond zijn best doet Lianne in eerste instantie te steunen en daarbij ook probeert mee te denken. Het is overigens duidelijk dat het voor Thom wel verboden is om in de buurt te komen van Lianne haar tekengerei. Hij schijnt hier en daar nog wel eens onbedoeld iets te vernielen.

Een dag minder werken

Het gaat zoals gezegd goed met de aanvragen. Zo goed zelfs dat we hebben besloten dat Lianne vanaf nu een dag minder gaat werken. Ze komt simpelweg tijd tekort om aan haar designs toe te komen. Zeker met het werk wat ze doet. En dan hebben we het nog niet eens over haar studie, die toch ook wel de nodige aandacht vergt. Het voelt aan de ene kant eng en geeft het aan de andere kant een gevoel van trots. Je hoeft immers minder te werken, omdat je nu dus geld kunt verdienen met iets wat je altijd als hobby hebt gezien. Dat besef komt overigens wel steeds meer binnen.

Thom is ook niet van suiker

Het kan er op lijken dat alles op dit moment in het teken staat van de tekeningen en custom designs van Lianne. Dit is iets waar we samen voor hebben gekozen. De focus op een ding, waarna we erna weer eens gaan kijken naar het volgende. Dit hebben we vooral zo gedaan, omdat dingen nog wel eens door elkaar lopen. Hierdoor raken wij het overzicht nog wel eens kwijt en echt effectief werkt dat ook weer niet. Nu de art van Lianne in een stijgende lijn zit, is het tijd om ook weer eens verder te denken.

Thom heeft namelijk ook grootse plannen. Bovendien is er al een mooie stap in de goede richting gezet. Dit houden we uiteraard nog even stil, omdat het niet voor het eerst zal zijn dat er een tof idee is wat vervolgens om wat voor reden dan ook anders liep. Het heeft in ieder geval te maken met een x-aantal kromme tengels die tikken en rammen op een toetsenbord.

In kleine stapjes naar ons grote doel

Wat we in ieder geval duidelijk hebben is dat we aan het groeien zijn. Sinds een paar maandjes hebben we de keuze gemaakt te stoppen om alleen maar bezig te zijn met het aantal volgers op Instagram. Je kunt er nog zoveel hebben, maar je schiet er tamelijk weinig mee op. Nu we merken dat die switch ons alleen maar goed heeft gedaan, raken we eigenlijk nog meer gemotiveerd om door te gaan. Want wat zouden wij graag beiden vanaf een laptopje, waar dan ook ter wereld, ons geld willen verdienen. En het is mogelijk! De eerste stappen zijn gezet en daar gaan we vrolijk mee door.

Mocht jij nu ook hulp nodig hebben met het bedenken van een tof design, maar kom je er niet helemaal uit? Neem snel contact met ons op en wij helpen jou verder.

Weer in lockdown en terug naar Nederland

Het is iets later dan gepland, maar over niet al te lang gaan wij dan toch terug naar Nederland. Plannen die constant in de war zijn geschopt hebben ervoor gezorgd dat we de afgelopen maanden flexibel hebben moeten zijn. Gelukkig zijn wij beiden flexibeler dan een...

Thom

Allright, I am Thom van Mil. 28 years ago I saw a bright fluorescent lamp from the hospital in Delft shine in my eyes and I still had the moisture behind my ears. After this I lived for 27 years in Schipluiden, a small village between Rotterdam, The Hague and Delft in...