Corona in Australië, misschien naar Nederland en ons eigen bedrijf

We hebben een tijdje niks gepost, dus we stellen ons even opnieuw voor. Wij zijn Thom en Lianne en houden beiden van gehaktballen, chocola en Love Island. Zo, dan hebben we dat gedeelte ook weer gehad. Via deze blog willen we jullie graag een update geven van ons leven in Manly, aan de andere kant van de wereld. Met deze keer een verhaal over het starten van ons bedrijf, misschien naar Nederland gaan en de corona in Australië.

Corona in Australië

Corona houdt de hele wereld in haar greep. Er kan niet meer worden gedanst, voetbal is zonder publiek en zelfs bowlen met je vriendengroep zit er even niet in. Iedereen heeft er een mening over en helaas is er voor een bepaalde groep mensen altijd weer iets te vinden om tegenaan te trappen. De frustratie is volkomen begrijpelijk, maar misschien is het toch het beste maar te luisteren naar de regels. We willen absoluut niet de wijsneus uithangen, maar we kunnen hier in Australië wel zien dat hoe het ook kan.

Oké! We wonen op een gigantisch eiland, wat het simpelweg makkelijker maakt om corona weg te houden. Maar hier gooien ze gewoon alles op slot als er ook maar een Covid case ontdekt is. Het resultaat: wij hebben al bijna twee maanden geen restricties meer. Dit houdt in dat wij inmiddels weer hebben staan hakken in de kroeg, een vrij drukke Koningsdag hebben gehad en uiteten kunnen wanneer we maar willen. Toevallig was er wel deze week een man die positief getest was, waarna bijna heel Sydney weer een mondkapje op moet voor 4 dagen. Kan je nagaan hoe snel en streng ze hier alles aanpakken.

Laten we in ieder geval hopen dat iedereen straks een vaccin heeft, wat heel veel dingen een stuk makkelijker zal maken. Wij hebben eigenlijk nog helemaal geen idee waar, hoe en wanneer wij een vaccin gaan krijgen. Er wordt hier geprikt, maar voorlopig zijn we nog niet aan de beurt. En wellicht worden we wel geprikt in Nederland, aangezien er een aannemelijke kans is dat wij over een paar maanden weer even naar ‘huis’ vliegen.

Tussendoor gaan we trouwens nog wel even 12 dagen de Outback in. We gaan begin juni met een busje naar Uluru rijden, het culturele middelpunt van Australië. Midden in het land, omgeven door niets anders dan rood zand, rotsformaties en wildlife. Wij hebben er ongekend veel zin in en kunnen niet wachten weer op avontuur te gaan.

Einde in Australië

Door de Covid is de bruiloft van het zusje van Thom inmiddels alweer twee keer verplaatst. De nieuwe datum is een poosje geplaatst op 24 september. Dit houdt in dat wij normaal gesproken begin september naar Nederland zouden vliegen om elkaar eindelijk eens voor te stellen aan elkaars familie en vriendengroep. Er is echter wel een hele grote ‘maar’ in dit verhaal. Het feit wil namelijk dat als wij in september naar Nederland gaan, wij niet meer terug naar Australië kunnen. En ondanks dat Thom in dit geval de bruiloft van zijn zusje niet kan/wil missen is dit best een hele lastige situatie. Zeker omdat Lianne ook nog met haar studie zit die tot december loopt. Voorlopig is dit allemaal online, maar de eerste scholen zijn weer open aan het gaan.

Je hebt inmiddels een leven opgebouwd, een stabiel inkomen en de mogelijkheid om in alle vrijheid rond te trekken en je eigen, zo gewilde leventje te leiden. Het is een situatie die enorm dubbel is. Ja, we willen heel graag iedereen zien en al onze verhalen vertellen en verder werken aan ons bedrijf in Nederland. Maar terug naar Nederland dat richting de winter gaat, zonder werk, huis en vervoersmiddelen is pittig. Daar hoeven we niet omheen te draaien. Bij dat idee krijg je nog wel eens een beetje last van opvliegers.

Communicatie is key!

Deze gebeurtenis zit natuurlijk allang in ons hoofd. Na lang eerst vooral voor jezelf denken hebben we gelukkig een tijd geleden ook eens samen goed bedacht wat nu het beste is en voelt. We kunnen wel zeggen dat ook dit niet altijd makkelijk is. Lianne die naar Nederland gaat en haar leventje hier ‘opgeeft’ voor de bruiloft van haar schoonzus die ze eigenlijk nog nooit gezien heeft. En Thom die het ook lastig vindt alles hier op te geven en die zich daarbij nog een soort schuldig voelt tegenover Lianne voelt om haar weg te halen uit haar geliefde Manly. Zomaar wat struggles uit het leventje van ons, haha! We willen nog wel een keer benadrukken dat er natuurlijk duizenden dingen zijn die erger zijn, maar toch vinden we het wel belangrijk om te vertellen hoe zoiets nu gaat.

Het positieve aan Nederland

In situaties als deze blijkt maar weer dat het belangrijk is dat je samen blijft praten en bepaalde keuzes neemt. We hebben samen gekozen voor dit leventje. Daarom hebben we besloten dat, wanneer de bruiloft doorgaat, we toch gewoon naar Nederland gaan. Het zal natuurlijk even schakelen worden, maar gelukkig zijn we 8 van de 10 keer wel positief over wat de leuke kanten weer zijn aan dit verhaal. Het is een kwestie van even omschakelen en voor jezelf een situatie creëren, waarbij je juist ook weer heel er kan uitkijken naar bepaalde dingen. Eindelijk weer even knuffelen met de gezinnetjes, de kroeg in met onze maten en een heel groot feest vieren tijdens de bruiloft. Buiten het zien van vrienden en familie kan het ook weer nuttig zijn voor ons bedrijf. Netwerken in Nederland, eindelijk inschrijven bij de KvK en groeien naar onze uiteindelijke droom: wonen en reizen in een gaaf, uitdagend land, waarbij we ook gewoon inkomsten hebben en rond kunnen komen.

Buiten dit realiseren we ons ook wel dat Nederland natuurlijk gewoon een top land is. Als je hier verteld dat je uit Nederland komt is iedereen laaiend enthousiast. En dan besef je ook wel dat het zo’n ramp nog niet is. En al helemaal omdat we van elkaar weten wat we precies willen. Zolang we samen op een lijn blijven zitten en hetzelfde willen in de komende jaren, komt het goed. Daar hebben we gelukkig ook beiden vertrouwen in.

Nieuwe plannen

Wij zouden Thom en Lianne niet zijn als we natuurlijk alweer grote nieuwe plannen hebben. Een paar maanden Nederland, misschien een paar maanden in Bali (mochten we voldoende online inkomen hebben) en vervolgens een trip naar Nieuw-Zeeland waar we als het goed is nog een jaar kunnen werken. Het veranderd natuurlijk regelmatig, maar dat maakt dit leven ergens ook wel uitdagend en leuk!

De start-up van ons eigen bedrijf

Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar het schijnt dat we inmiddels ook een beetje zaken aan het doen zijn. We verkopen momenteel de prints en designs van Lianne op onze webshop, Etsy en diverse winkels in Nederland en Australië. We staan inmiddels ook regelmatig op de lokale markt met onze spullen. Ook dit is leuk en spannend, maar bovenal krijgen we hele leuke en positieve reacties. Daarbij krijgen we inmiddels best een leuk aantal aanvragen voor custom designs. Mensen die een tattoo willen, een logo voor hun bedrijf of een gave print voor aan de muur in de huiskamer.

Het is spannend, eng, uitdagend, tijdrovend. Maar bovenal voelt het heel vet om een eigen bedrijf te hebben, waarbij we dus zelf gecreëerde producten verkopen. We lopen echt nog tegen veel dingen aan. Misschien heb je dat wel gelezen in onze Instagram post van gisteren. Je wilt sneller, hebt nog weinig ervaring en vraagt je af hoe je het allemaal het beste aan kunt pakken. Ook via deze blog willen we jullie vragen voor tips en manieren die ons wellicht kunnen helpen. Misschien werk jij bij of ken jij een bedrijf die het leuk zou vinden iets met onze art kunnen. Laat het ons weten. We zijn namelijk twee nogal enthousiaste mensen en staan voor werkelijk alles open.

Ben je benieuwd naar onze producten, neem dan een kijkje in onze shop. We hebben gelukkig een depot in Nederland, waardoor alles prima en netjes op tijd kan worden geleverd.

Super leuk dat jullie de moeite hebben genomen onze blog te lezen. Maak je over ons absoluut geen zorgen, hoor. Niet dat jullie dat doen. We vinden het af en toe gewoon leuk om te delen wat er in ons leven afspeelt en wat er in onze hoofden omgaat. Laat gerust een bericht achter op onze website of Instagram als je iets wilt delen of vragen. Dat vinden we alleen maar leuk.

Liefs Thom en Lianne

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...