Au pair in Australië, even weg uit de comfortzone

Veel jonge mensen die ervoor kiezen om naar Australië te gaan doen dit op een “Working Holiday Visa“. Dit visum geeft je buiten de kans het land een jaar lang te ontdekken ook recht op een jaar werken. Aangezien Australië een relatief duur land is, kan het goed van pas komen om een gedeelte te gebruiken om wat geld te verdienen. In Australië is er veel verschillend werk te vinden. De meesten belanden in de horeca of bouwomgeving. De lonen liggen over het algemeen een stukje hoger dan in Nederland, tegelijkertijd geldt dit ook voor de prijs van boodschappen en een een biertje. Doordat ik graag lang in Australië wilde blijven, heb ik ervoor gekozen dit te doen op een manier die mij niet al te veel geld zou heeft gekost. Ik ben gaan werken als een au pair in Australië.

Wat wil ik na mijn studie?

Voordat ik begon na te denken om na mijn studie te gaan reizen, dacht ik in eerste instantie vooral aan Azië. Lekker goedkoop, lekker weer en ik heb er al het e.e.a. gereisd. Ik had altijd de indruk dat Australië al vrij prijzig was en met mijn bankrekening en levensstijl zou ik het nooit een half jaar uithouden. Tot ik online opeens iets las over het werken in Australië. In Nederland ben ik afgestudeerd als gymleraar en heb ik jarenlang gewerkt op een buitenschoolse opvang. De ervaring van het werken met kinderen is dus zeker aanwezig. In dit geval ging het om het werken als een au pair.

Een au pair is iemand die in het huis van een gezin gaat wonen, in ruil voor het zorgen voor de kinderen. Je betaalt in de meeste gevallen niet voor overnachtingen en eten, wat het een voordelig baantje maakt. Daarbij geven de meeste gezinnen je tussen de 200 en 300 Australische Dollar om de week door te komen. Je zal wellicht niet heel veel kunnen sparen, maar het kost je verder weinig.

‘Is een au pair in Australië wel iets voor mannen?’

In het begin had ik het gevoel dat een au pair eigenlijk altijd een vrouw zou zijn. Zeker aangezien er wel eens wat berichten in de media verschijnen over bepaalde delicten van mannen. Na mij er wat meer in te verdiepen kwam ik erachter dat er wel degelijk gezinnen zijn die mannen zoeken om de zorg voor hun kinderen voor een deel op zich te nemen. Hierna heb ik besloten ervoor te gaan en ben ik op zoek gegaan naar het juiste gezin. In het begin heb ik mij vooral gefocust op www.aupairworld.com. Dit is een website die wereldwijd gezinnen en au pairs met elkaar in contact brengt.

Nog niet de juiste match

Omdat het niet gauw goed is had ik uiteraard wel een aantal criteria opgesteld. Zo wilde ik graag in een grote stad wonen met in ieder geval een strand in de buurt. Daarbij had ik ook de voorkeur voor actieve kinderen, in plaats van kinderen die voornamelijk achter de Playstation zouden zitten. Ik heb via deze site met veel gezinnen gesproken. Helaas was er telkens net 1 dingetje dat niet helemaal goed voelde. Soms was dit de plek waar het gezin woonde, soms was het gewoon het verhaal waar ik net niet enthousiast genoeg van werd. Voor mij was het in ieder geval wel heel belangrijk het ‘perfecte’ gezin te zoeken, aangezien ik er toch een half jaar zou gaan wonen en leven.

Au pair Care Australia

Na een tijdje had ik nog steeds geen gezin gevonden. Er waren nog wel wat andere opties van bedrijven die mij zouden kunnen helpen, echter vroegen zijn in mijn ogen vrij veel geld voor wat ik nu daadwerkelijk nodig had. Hierdoor was die voor mij geen optie. Uit het niks kwam ik opeens terecht op een Australische site, genaamd www.aupaircareaustralia.com. Op deze site moet je een profiel aanmaken met je informatie over jezelf, waarna het bedrijf opzoek gaan naar een geschikte match. 24 uur na het aanmaken van het profiel ontving ik een whatsappje van de eigenaar en werd ik welkom geheten. Kijk, en dan gaat het balletje rollen! Hier was ik naar op zoek.

We hebben beet! Ik word Au pair in Australië

Na een tijdje heen en weer te hebben geappt werd ik uitgenodigd voor een Skype gesprek met Michelle, de eigenaar van Aupair Care Australia. Deze kennismaking voelde meteen erg goed en zij verzekerde mij dat ze met een passend gezin voor mij op de proppen zou komen. En dit nog gratis ook! Binnen een week was het al zover, de juiste match was gevonden. Ik werd gekoppeld aan een gezin uit Sydney met 2 jongens van 12 jaar oud. Sportieve binkies, vlakbij de stad en de zee en hele vrolijke ouders op het eerste gezicht. Zo kwam ik in contact met de familie Morsella. Na een avond Skypen met ouders Frank en Julie hebben we direct besloten dat dit een perfecte match was: Ik ga hen 6 maanden helpen met het opvoeden, halen en brengen van Paddy en Lewis.

Zo gezegd zo gedaan, op 5 januari ben ik in mijn uppie naar Australië gevlogen. Een week later zat ik opeens in een nieuw gezin met onbekende mensen, een vreemde taal, een groot huis in een stad en land waar ik niemand kende. En ja, het moet gezegd worden. Het begin was vrij heftig. Ik voelde me niet op mijn gemak en vroeg me hardop af of ik wel de juiste keuze had gemaak. Want waarom moest ik nou weer zo nodig het avontuur aan gaan. Waarom bleef ik niet gewoon lekker veilig in Nederland?

Mijn tijd in Sydney

Op een gegeven moment begon ik echter te wennen, leerde ik het gezin kennen en maakte ik wat vrienden met wie ik wat tripjes deed op de momenten dat ik vrij was. Want die momenten waren er vrij veel. Aangezien de kinderen gewoon op school zitten was het voor mij taak om te zorgen dat ze in de ochtend hun spullen zouden hebben en dat ik ze in de middag na school weer op zou vangen. Al met al was ik elke dag tussen half 9 en 4 uur vrij. Mijn taken waren hier en daar iets koken voor de kids, het brengen van Lewis naar de voetbal, het lopen met de hond en hier en daar wat wasjes draaien. Wanneer ik er aan terugdenk heb ik eigenlijk echt een eitje gehad.

Tijdens mijn tijd als au pair in Australië periode heb ik zo veel geleerd. Wat zou ik zelf doen als ik kinderen heb? Of wat vooral niet? Mijn Engels is met grote stappen vooruit gegaan. Ik heb mijn huidige vriendin leren kennen en leren surfen en ik heb prachtige delen in de omgeving van Sydney gezien. Daarbij heb ik heb eeuwige vrienden gemaakt met het gezin.

Wil jij ook aan de bak als au pair in Australië? 

Twijfel jij om aan de slag te gaan als au pair in Australië? Dan raad ik je echt aan in zee te gaan met Aupair Care Australia. Ook toen het even niet heel lekker liep heb ik hen gewoon gebeld en zijn we er samen uitgekomen. Ze staan altijd voor je klaar, het is kosteloos en ze zoeken voor jou een op maat gemaakt gezin. Mocht je meer willen weten over mijn avonturen als au pair in Australië kun je mij altijd mailen of een reactie achter laten.

Tofste roadtrips door Australië

Wij hebben een poosje geleden een artikel geschreven over de tofste roadtrips door Australië voor Columbus Travel Magazine. En aangezien dit misschien wel het vetste en grootste reismagazine van Nederland is, zijn we hier stiekem ook wel een beetje trots op. Daarbij...

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Goedkoop reizen voor dierenliefhebbers

Oppassen op geweldige huizen op de mooiste plekken ter wereld, terwijl je bent omgeven door de liefste huisdieren die je kunt wensen. Dat is TrustedHouseSitters. Wij maken inmiddels ruim een jaar gebruik van deze geweldige uitvinding, waardoor we veelal gratis op de...